ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Ποδήλατα έχουμε... λείπουν οι ποδηλατόδρομοι!


Η δημοτική αρχή μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένη για την αύξηση που σημείωσαν οι ενοικιάσεις ποδηλάτων από τους σταθμούς εξυπηρέτησης που λειτουργούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας όμως η ζήτηση που υπάρχει πρέπει να προκαλεί προβληματισμό στα μέλη της για την έλλειψη δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Η πόλη της Ρόδου είναι ίσως από τις λίγες τουριστικές πόλεις που δεν διαθέτουν δίκτυο ποδηλατοδρόμων και όπως φαίνεται η δημιουργία τους δεν συμπεριλαμβάνεται στους άμεσους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος μπορεί να εξήγγειλε τη δημιουργία δύο νέων σταθμών, ώστε να μετακινηθούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας και επισκέπτες του νησιού, όμως δεν γίνεται καμία αναφορά για τη κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Ρόδου.

Η Ρόδος έχασε την ευκαιρία πριν από εφτά χρόνια να αποκτήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων που ενώ η χρηματοδότηση του ήταν εξασφαλισμένη , η μελέτη που συντάχθηκε ήταν άστοχη με αποτέλεσμα το έργο να ακυρωθεί και να χαθούν τα κονδύλια. Η τότε δημοτική αρχή όταν ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου βάση της μελέτης που είχε συνταχθεί στην περιοχή της Ψαροπούλας διαπιστώθηκε ότι, η μελέτη ήταν μη εφαρμόσιμη αφού οι ποδηλατοδρόμοι έπρεπε να περάσουν μέσα από την παραλία ή να στενέψουν οι δρόμοι διπλής κυκλοφορίας.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρα του ποδηλατοδρόμου που κατασκευάστηκε στην Καλλιθέα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν γίνεται ούτε καν συζήτηση για το ενδεχόμενο η Ρόδος να αποκτήσει έστω και μελλοντικά ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα προσελκύει τουρίστες που επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο.

Όμως και οι Ροδίτες από τα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική αρχή φαίνεται ότι, ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν το ποδήλατο στο πλαίσιο της καθημερινής τους μετακίνησης στο κέντρο, συμπληρωματικά στα συνήθη μέσα συγκοινωνίας. Ο πιο δημοφιλής σταθμός, μέχρι σήμερα, είναι αυτός της πλ. Ελευθερίας (Πλ. Δημαρχείου) και του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολουθούν της πλατείας Σύμης, της πλ. Ανδρέα Παπανδρέου (Σαν Φραγκίσκο) καθώς και ο πεζόδρομος Δ. Θέμελη. Η δημοφιλέστερη διαδρομή είναι μεταξύ πλατείας Ελευθερίας και Αγίου Νικολάου, ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη διαδρομή είναι αυτή μεταξύ Αγίου Νικολάου και πλατείας Σύμης.

Ίσως είναι η ώρα η δημοτική αρχή καταθέτοντας σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να ανοίξει την συζήτηση προκειμένου η Ρόδος να αποκτήσει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων να αντιγράψει το παράδειγμα της Κω που διαθέτει περισσότερο από 20 χρόνια ένα οργανωμένο δίκτυο που φτάνει ήδη στα 24 χιλιόμετρα, με δυνατότητα αμφίπλευρης προσέγγισης της πόλης, σε έναν υπέροχο περίπατο κατά μήκος του παράλιου μετώπου του νησιού.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/10/16 22:11

    Ε, πως δεν έχουμε ποδηλατοδρόμους!!!! Ο Χατζηευθυμίου δεν έκανε έναν "αόρατο" ποδηλατοδρόμο που μας κόστισε πολύ ακριβά;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *