ροή ειδήσεων

Ένα ευχαριστώ στα φωτεινά μονοπάτια της προσφοράς. Τους Εθελοντές!


Πέρασαν μόλις λίγες ημέρες από τη στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν,
παίρνοντας μαζί τους τη λάμψη μιας μεγάλης προσπάθειας. Αναφέρομαι, στις ασκήσεις που έγιναν στη Ρόδο, με σενάρια που αντλήθηκαν από το ανθρωπογενές - κυρίως- περιβάλλον μας. Δεν θα υπεισέλθω όμως στην περιγραφή των ασκήσεων, ούτε θα προβώ στην ανάλυσή τους. Άλλωστε, ο τοπικός μας τύπος το κάλυψε πλήρως. Σκοπός μου είναι να τονίσω την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων, ως ελάχιστο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, οι οποίες συνέδραμαν ώστε, το μοναδικό πανελλαδικά, σε μέγεθος συμμετοχής και σε αριθμό ασκήσεων εγχείρημα – σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών του- να γίνει πραγματικότητα. Επίσης, οφείλω να σημειώσω ότι, η όποια προσπάθεια ήταν συνεργατική - με υψηλά πρότυπα- με τους αρμόδιους φορείς, αφού το περιεχόμενο των ασκήσεων αφορούσαν τα κύρια καθήκοντά τους.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με την ανάθεση (Ιούλιο 2016), από το Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος της ιατρικής σχολής Αθηνών, με τίτλο « Διεθνείς Ιατρική – Ιατρική κρίσεων», και του υπευθύνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, του ρόλου του συντονιστή των εθελοντικών ομάδων που θα λάμβαναν μέρος στις ασκήσεις και του συνδέσμου τους με τους συντονιστές του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Από την πρώτη επαφή που είχα μαζί τους, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εγχείρημα και συντάχθηκαν με αξιοσημείωτη πειθαρχία στους ρόλους που τους ζητήθηκαν. Φυσικά, υπήρξαν και διαφορετικές φωνές. Όμως, το μεγαλείο της έννοιας του εθελοντισμού με κέντρο την προσφορά στον συνάνθρωπο, το οποίο τα μέλη των ομάδων φέρουν στο DNA τους, βοήθησε στην κατανόηση της διαφορετικότητας, γεγονός που οδήγησε στην συνεννόηση και στην άψογη συνεργασία με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Ως ελάχιστο καθήκον οφείλω να ευχαριστήσω :
  • Το Σώμα Εθελοντών. Σαμαρειτών & Διασωστών ΕΕΣ 
  • Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δωδεκανήσου 
  • Την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου 
  • Το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Οχημάτων Εκτός Δρόμου 4Χ4 

και προσωπικά τους : κκ Τζάνο Κωνσταντίνο, Μπαλασκά Μιχάλη, Βασιλειάδη Παντελή και Ματθαίου Παναγιώτη, τους ηγήτορες των ανωτέρω ομάδων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στις απαιτήσεις των σεναρίων.

Υποκλινόμενος στις δεξιότητες και ικανότητες των ηγητόρων αυτών καθώς και στο πρόσωπό αυτών, σε όλους τους εθελοντές, εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία τους μαζί μου και ένα συγνώμη, εάν τυχόν πράξεις μου ή παραλήψεις μου τους έφεραν σε δύσκολη θέση.


Με τιμή

Μιχαήλ Μαντικός (σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *