ροή ειδήσεων

Ανοιχτός διάλογος για την ακτοπλοΐα: Απευθείας συμβάσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων της αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο Ναυτιλίας


«Είναι επιλογή του υπουργείου Ναυτιλίας τόσο η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για τις ακτοπλοϊκές γραμμές, όσο και ο νέος σχεδιασμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με όρους που θα δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και αξιόπιστη επικοινωνία όχι μόνο για τα μεγάλα νησιά, αλλά και για τα μικρότερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας, Γ. Θεοτοκάς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αλέγκρο μα με τρόπο» και την Ευγενία Λουπάκη.


«Συζήτηση με όρους που θα οδηγούν σε ικανοποιητικά αποτελέσματα και όχι μια συζήτηση με πιεστικές προθεσμίες για άμεση επίλυση ζητημάτων», χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον ανοιχτό διάλογο που άνοιξε για την ακτοπλοϊκή επικοινωνία των νησιών, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας και ανακοινώθηκε από τον υπουργό, κ. Θοδωρή Δρίτσα στην ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού Δικτύου» που διοργανώθηκε στα Χανιά, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ).

Επιλογή του ΥΝΑ, όπως σημείωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα και υπογράμμισε και ο κ. Θεοτοκάς στον ρ/σ Στο Κόκκινο είναι, αφενός, η αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ώστε να βελτιωθούν οι αδικίες εις βάρος των μικρότερων νησιών και αφετέρου ένας νέος σχεδιασμός του ακτοπλοϊκού δικτύου.Στις προτάσεις του Υπουργείου οι επιδοτήσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αλλά και η υιοθέτηση ενός μακροχρόνιου αιτήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ των δημοτικών αρχών και του υπουργείου Ναυτιλίας για την απευθείας σύνδεση των νησιών.

«Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπεται η σύμβαση μεταξύ της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου για την αντιμετώπιση των τακτικών προβλημάτων συγκοινωνίας μικρότερων, κυρίως, νησιών», επεσήμανε ο κ. Θεοτοκάς, τονίζοντας ότι το υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να πραγματοποιήσει τις αλλαγές αυτές. «Απομένουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των παραπάνω», σημείωσε ο Γ.Γ. του ΥΝΑ συμπληρώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση έχει γίνει από όλες τις πλευρές αντιληπτό ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα επικοινωνίας των νησιών».

Πέτρος Καραϊσκάκης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *