ροή ειδήσεων

Ανάσα για Ρόδο που νίκησε μεσα στον Κορυδαλλο


Μεγάλη νίκη για τη Ρόδο που επικράτησε με σκορ 1-2 στην έδρα της Προοδευτικής. Η ομάδα των Σάββα Ορφανίδη και Δημήτρη Γκάιδα, απαλλαγμένη από εξωαγωνιστικά προβλήματα, έκανε μεστό παιχνίδι, προηγήθηκε νωρίς με το Χατζηλιόντα και παρά το ότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 32', είχε το σθένος και την ποιότητα να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο με φοβερή ενέργεια του Αμανατίδη και να φύγει από τον Κορυδαλλό με το πολύτιμο τρίποντο.

Το ματς:

Μπήκε καλύτερα η Προοδευτική
Μόλις στο τέταρτο λεπτό, η Προοδευτική έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μετά από κόρνερ ο Μπεσού πήρε μια κεφαλιά που απέκρουσε ασταθώς ο Χειμωνέττος και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης από κοντινή απόσταση με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ρόδου. Στα επόμενα λεπτά οι "βυσσινί" πίεσαν και προσπάθησαν να απειλήσουν με γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Χειμωνέττος καθάριζε εύκολα τις φάσεις.

Αντεπίθεση για σεμινάριο και 0-1
Στο 13ο λεπτό η Ρόδος πήρε κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από μπαλιά "διαβήτη" του Τζιβίλογλου στον Τάντιτς, ο δεύτερος αντιλήφθηκε την ωραία κάθετη κίνηση του Χατζηλιόντα και με εξαιρετική πάσα του έδωσε γκολ στο πιάτο και ο έμπειρος μέσος δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Προοδευτική να πιέζει και τη Ρόδο να βγάζει πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, κυρίως χάρη στις εξαιρετικές μακρινές μπαλιές των Τζιβίλογλου και Τάντιτς που δημιουργούσαν ρήγματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Ανέβασε στροφές η Προοδευτική και ισοφάρισε
Στο 19' ο Μπελέρης ύστερα από κόρνερ απείλησε με κεφαλιά το Χειμωνέττο, όμως δε βρήκε στόχο και τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Άλλη μια κεφαλιά του Ζίζηλα, έπειτα από κόρνερ πέρασε άουτ στο 26' και στο 32' ήρθε η ισοφάριση για τη "βασίλισσα του Πειραιά". Ο πολύ δυνατός Μπεσού εκμεταλλεύτηκε σέντρα στην καρδιά της περιοχής και με περίτεχνη κεφαλιά έκανε το 1-1. Μάλιστα, η ομάδα του Φώτη Θανέλλα θα μπορούσε να προηγηθεί σε δύο περιπτώσεις. Στο 37' ο Νικήτας διόρθωσε το λάθος του Χειμωνέττου και έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκαινατζής είχε διπλή ευκαιρία όμως νικήθηκε αρχικά από το Χειμωνέττο και στη συνέχεια από τον Καντιμοίρη σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Αντέδρασε η Ρόδος στο β' μέρος
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, τα "ελάφια" βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Τάντιτς στο 52', έπειτα από πάσα του Ατματσίδη σούταρε από δύσκολη γωνία πάνω στον Τρακά και στο επόμενο λεπτό ο Ευγενικός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ που βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 55ο λεπτό ο Ευγενικός σκόραρε σε τετ α τετ, όμως ο επόπτης (καθυστερημένα) καταλόγισε οφ-σάιντ, ακυρώνοντας το γκολ της Ρόδου. Στο επόμενο λεπτό ο Τάντιτς είχε μια πτώση μέσα στα αντίπαλα καρέ, όμως δέχθηκε κίτρινη κάρτα για "θέατρο". Ο Ζελέκου στο 58' απάντησε με μακρινό σουτ, που κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ και δέκα λεπτά αργότερα μια σέντρα του Πέππα δεν ανησύχησε το Χειμωνέττο.

Αμανατίδης στην πρώτη επαφή
Στο 75ο λεπτό ήρθε η χρυσή αλλαγή από τους Ορφανίδη και Γκάιδα. Ο Αμανατίδης πέρασε στο ματς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα. Κάνοντας κατά μέτωπο επίθεση πέρασε δύο αμυντικούς της Προοδευτικής και μπούκαρε στα καρέ του Τρακά, πλασάροντας εύστοχα και γράφοντας το 1-2. Η Ρόδος πλέον δεν είχε παρά να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και αυτό έκανε. Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Χειμωνέττου και την αντικατάσταση του, έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και ανέκοψε τις επιθετικές προσπάθειες των βυσσινί που είχαν την τελευταία τους μεγάλη ευκαιρία στο 89' με το φάουλ του Λέκκα που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Ρόδου να πανηγυρίζει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς και την Προοδευτική να μένει στον πάτο της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς.

Οι συνθέσεις:
Προοδευτική (Φώτης Θανέλλας): Τρακάς, Τσαφταρίδης (79' λ.τρ. Λέκκας), Μανιδάκης, Ζίζηλας, Αριανούτσος, Πέττας, Πέππας, Μπελέρης, Μπεσού, Γκαϊντατζής (66' Χατζησάββας), Ζελέκου (60' Ραπάι).

Ρόδος (Σάββας Ορφανίδης, Δημήτρης Γκάιδας): Χειμωνέττος (83' λ.τρ. Ράτζα), Νικήτας, Καντιμοίρης, Κωνσταντίνου, Κουρούπης, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Τάντιτς, Ιμεραλιλάι (74' λ.τρ. Δημητριάδης), Ευγενικός (75' Αμανατίδης), Ατματσίδης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *