ροή ειδήσεων

Ισλαμιστές στην Ελλάδα: Δεν μας φτάνει ένα τζαμί

Τι λένε οι εκπρόσωποι των μεταναστών για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό
«Χλιαρά» υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα την είδηση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στην παλιά βάση του Ναυτικού, στον Βοτανικό.

«Το έργο είναι εντελώς συμβολικό και έχει ως κύριο στόχο όχι να λύσει το πρόβλημα των μουσουλμάνων, αλλά να καλύψει το ελληνικό κράτος ως προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τους διεθνείς οργανισμούς, που διαμαρτύρονται» σχολίασε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία «είναι να δοθούν άδειες για τα μικρά τζαμιά κοντά στα σπίτια».

Στην ίδια «γραμμή» κινείται και ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί, ο οποίος δήλωσε ότι «από μόνο του το τζαμί δεν λέει τίποτα». Από την πλευρά του ζητά να μην κλείσουν τα τζαμιά στην Αθήνα, αν και σπεύδει να συμπληρώσει πως αυτά δεν χρειάζονται άδεια, καθώς λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα και έτσι θα πρέπει να μείνουν. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μετανάστευσης του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι παράνομοι χώροι λατρείας για τους μουσουλμάνους ανέρχονται σε όλη την Αττική σε 200, ενώ οι νόμιμοι είναι λιγότεροι από 10.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (από εθνικούς πόρους) για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό ανέρχεται στις 887.000 ευρώ και, σύμφωνα με τη σύμβαση, οι οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Βάρβαρο έθιμο! Αυτομαστίγωμα με λεπίδες από τους σιϊτες στον Πειραιά

Κρατώντας αλυσίδες και κοφτερές λεπίδες μαχαιριών, δεκάδες σιίτες από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν -για ακόμα μια χρονιά- στον Πειραιά και… αυτομαστιγώθηκαν στη μέση του δρόμου, προκειμένου να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους και να θρηνήσουν τον θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν. Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ασούρα, οι σιίτες τηρούν το «βάρβαρο» έθιμο της αυτομαστίγωσης για να νιώσουν ένα μέρος του πόνου του Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ και τρίτου ιμάμη του σιιτισμού, που σκοτώθηκε το 680 μ.Χ. στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα από τον στρατό του Γιαζίντ του 1ου.

Παγκοσμίως οι σιίτες αντιστοιχούν στο 5%-6% των μουσουλμάνων, ωστόσο ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι μικρός. Στη χώρα μας η Ασούρα γιορτάζεται εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία με τη συμμετοχή σιιτών από το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι στην τελετή της αυτομαστίγωσης (σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί) λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος μόλις 40-50 άτομα, καθώς οι περισσότεροι απλώς… παρακολουθούν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/16 18:00

    ΗΡΩΕΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΗΣ ,ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΩΦΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ Η ΕΠΙ ΑΙΩΝΩΝ ΜΙΣΗΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΟΤΖΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ νεοελληνες ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ .ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΑΣ ,ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ,ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ,ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ,ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΔΑΙΟΥ ΑΛΗΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΜΑΓΟΥ , ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ Μ.Κ.Ο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΜΟΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ .ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ;ΓΙΑΤΙ ; ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ η ΚΑΜΙΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ...ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΜΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *