επικαιρότητα

Συνεχόμενες παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου!


Σειρά ολοκληρωμένων διορθωτικών παρεμβάσεων σε κεντρικά σημεία και γειτονιές της πόλης, εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να αναβαθμίσουν την αισθητική και λειτουργική εικόνα της πόλης.


Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο και επιχειρούν βάσει της ιεράρχησης των αναγκών και των αιτημάτων των πολιτών που καταγράφονται από την αρμόδια Υπηρεσία, πραγματοποιώντας συνεχόμενες παρεμβάσεις σε: Πάρκα, παρτέρια, δημοτικούς δρόμους, πεζοδρόμια, πλακόστρωτα, σε κολώνες δημοτικού φωτισμού, κοινόχρηστους χώρους και πλατείες με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και των συνθηκών, προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών της πόλης.


Πρόθεση του κου Χατζηδιάκου, είναι η φωταγώγηση κάθε γωνιάς της πόλη και των πάρκων της, η αντικατάσταση παλιών λαμπτήρων με νέους μεγαλύτερης απόδοσης και οικονομίας όπως και η συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία του αστικού ιστού, ενώ το τελευταίο διάστημα κατασκευάστηκαν νέα δίκτυα για την φωταγώγηση των πάρκων: στα Πλατανάκια (Βαγιές) , Κλεοβούλου (δίπλα στο Ταχυδρομείο) και σε συγκεκριμένα σημεία στην πλατεία του Αντιναύαρχου Περικλή Ιωαννίδη, όπως και στην πλατεία Χαρίτου.


Το θέμα συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, γεγονός το οποίο έχει δρομολογήσει μία σειρά από παρεμβάσεις, μετά τις εκτεταμένες που πραγματοποιήθηκαν, πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης φθορών, συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στα Νηπιαγωγεία 17ο και 18ο Πόλεων Ρόδου και στα Δημοτικά Σχολεία 12ο και 14ο στο οποίο τοποθετήθηκε ράμπα για την ασφαλή είσοδο στο σχολικό συγκρότημα των μαθητών με ειδικές δεξιότητες.


Επιπρόσθετα, τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς στις περιοχές Ροδίνι και Ανάληψης, όπως και στην οδό Παναγιώτη Κανελλοπούλου, συνολικού μήκους 90 περίπου μέτρων.


Σιδερένια κολωνάκια για την καλύτερη και ασφαλέστερη διέλευση των πεζών και των οχημάτων, τοποθετήθηκαν στην οδό Ναυαρίνου, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε κεντρικά σημεία, στα οποία παρατηρείται πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των ψηφιδωτών δαπέδων και των πλακών σε πεζόδρομους και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ η εργολαβία αποκατάστασης των κυβόλιθων στο κέντρο της πόλης θα αρχίσει το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου.


Η χρηματοδότηση των διορθωτικών παρεμβάσεων γίνεται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά