ροή ειδήσεων

ΣΕΤΕ: Τεράστια ζημιά από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


Υπογραμμίζει ότι θα προκαλέσουν ντόμινο επιπτώσεων για το σύνολο του τομέα του τουρισμού, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβίζονται στην χώρα μας ..


Για πρωτοφανή αναστάτωση και σοβαρότατα προβλήματα στον τουρισμό από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προειδοποιεί ο ΣΕΤΕ.

Υπογραμμίζει ότι θα προκαλέσουν ντόμινο επιπτώσεων για το σύνολο του τομέα του τουρισμού, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβίζονται στην χώρα μας λόγω ακύρωσης του συνόλου των τακτικών και έκτακτων πτήσεων, όπως και σε τουριστικά πακέτα που έχουν αγοραστεί χωρίς οι επισκέπτες να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις διακοπές τους.

«Προφανώς θα είναι τεράστια η ζημιά σε όλη την αλυσίδα των τουριστικών υπηρεσιών, στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και στην εικόνα της χώρας» αναφέρει.

Ακόμα και μία 24ωρη απεργία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και είναι εύκολα αντιληπτό τι θα συμβεί εάν «κατέβει ο διακόπτης» στην πτητική λειτουργία της χώρας, με τόσο ακραίο τρόπο, επί δύο 48ωρα, σε διάστημα πέντε ημερών, προειδοποιεί.

Χαρακτηρίζει επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση με διάλογο των δύο πλευρών.

Καλεί την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να διατηρήσει υπεύθυνη στάση «ιδιαίτερα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο καταγράφεται αυξημένη ζήτηση, συμβάλλοντας θετικά στην προσπάθεια αναπλήρωσης των αφίξεων και εσόδων που χάθηκαν κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Ζητεί να μην χρησιμοποιείται ο τομέας του τουρισμού ως μοχλός πίεσης από κανέναν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *