ροή ειδήσεων

Ποιος είναι, γιατί συνελήφθη και τι απαντά ο εφοπλιστής-καναλάρχης Γ.Καραγιώργης


Αίσθηση προκάλεσε την Παρασκευή, η είδηση της σύλληψης του εφοπλιστή, Γιάννη Καραγιώργη. Το reporter.gr παρουσιάζει το προφίλ του επιχειρηματία, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει γερά και στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο εφοπλιστής συνελήφθη με ένταλμα των ολλανδικών αρχών και διώκεται με τις κατηγορίες για πλαστογραφία, απάτη και δόλια πτώχευση. Μετά τη σύλληψή του ο κ. Καραγιώργης νοσηλεύεται φρουρούμενος, αφού επικαλέστηκε λόγους υγείας, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αρνείται τις κατηγορίες.

Διαμαρτύρεται μάλιστα για τη στάση του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος όπως αναφέρει δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις αλλά εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τονίζει ότι δεν ευσταθεί ότι είναι αγνώστου διαμονής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα. Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση.

Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών.

Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν. Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής».

Ποιος είναι ο Γιάννης Καραγιώργης

Εκτός από τις εφοπλιστικές του δραστηριότητες, o Γιάννης Καραγιώργης έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό εντός Ελλάδας, μετά το γερό μπάσιμο που έκανε στα ελληνικά ΜΜΕ, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό δίκτυο περιφερειακών καναλιών

Το HellasNet, όπως ονομάζεται το συγκεριμένο δίκτυο, αποτελείται από 11 κανάλια. Τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).

Κεντρικός τηλεοπτικός σταθμός είναι το Attica TV, το πρόγραμμά του οποίου είναι ενημερωτικό και μεταδίδεται και από τα υπόλοιπα κανάλια.

Το HellasNet ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 και ασφαλώς περίμενε τις εξελίξεις σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού από τη μεριά της κυβέρνησης και για τα περιφερειακά κανάλια, κάτι που για την ώρα, πάντως, δεν έχει συμβεί.

Την οργάνωση του ενημερωτικού τομέα του τηλεοπτικού δικτύου φέρεται να έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο κ. Καραγιώργης είχε επίσης πρόσφατα απασχολήσει και τα… lifestyle ΜΜΕ, με τον υπερπολυτελή γάμο που έκανε στη Ρωσία, με 88 μάλιστα καλεσμένους που ταξίδεψαν με πτήση τσάρτερ από την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στο κοσμικό γεγονός.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *