ροή ειδήσεων

Διαδοχικές υπερπτήσεις τουρκικού μαχητικού πάνω από τη νήσο Παναγιά

Δύο διαδοχικές τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνική νησίδα, και συγκεκριμένα την Παναγιά (Πασάς) που βρίσκεται στα ανατολικά των Οινουσσών καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότεροα τουρκικό μαχητικό εισήλθε στις 03:38 στο FIR Αθηνών, πραγματοποίησε μια υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στις 03:39 σε ύψος 3.400 ποδών και εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 03:40.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος επανεισήλθε στο FIR Αθηνών στις 05:32 προχωρώντας σε δεύτερη υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και στο ίδιο ύψος ενώ εξήλθε ένα λεπτό αργότερα.

Το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε εικονική αερομαχία ανάμεσα σε ζεύγος ελληνικών και τουρκικών F-16 στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου. Τα τουρκικά οπλισμένα μαχητικά βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο επιχειρησιακής άσκησης, όταν άρχισαν να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών. Το πρώτο ζεύγος αναχαιτίστηκε από δύο ελληνικά F-16. Αμέσως μετά, ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 ενεπλάκη σε εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *