ροή ειδήσεων

Μάθημα... ιστορίας από τον Ερντογάν: Τα νησιά ήταν δικά μας...


«Μίλησα για τη Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση για τα 93 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας

Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης ήταν τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας […] Εγώ μίλησα για τη Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας,. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση Ερντογάν είχε μία ξεκάθαρη αντι-κεμαλιστική αιχμή, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει πως «όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι».

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο από ένα κύμα αμφισβητήσεων των συνόρων της Τουρκίας που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ και ορίστηκαν στη Λωζάνη το 1923.

Η ελληνική διπλωματία εκτιμά πάντως η ρητορική του κ. Ερντογάν αφορά πρωτίστως το εσωτερικό ακροατήριο, την κεμαλιστική αντιπολίτευση και τυχόν βλέψεις που μπορεί να έχει ο τούρκος ηγέτης στην περιοχή της Μοσούλης, στο Ιράκ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/10/16 23:51

    Τι λέει ρε ο βλάκας?

    Τι λες ρε ηλίθιε? Ποια ιστορία ρε γαμημένοι??? όπου και να σκάψεις ΜΑΛΑΚΑ στα κατεχόμενα ακόμα (προς το παρόν) Ελληνικά εδάφη που αποκαλείς τουρκία, θα βρείς Ελλάδα. ΒΛΑΚΑ!!!

    Καλα ρε πουστη μου...δεν υπάρχει ένας πολιτικος με αρχίδια να πει τα πράγματα με το όνομα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/16 09:36

    Ένα θα του πω αυτού του βάρβαρου ΕΡΤΟΓΑΝ ότι τα σύνορα της καρδιάς του είναι στις στέπες στα βάθη της ΑΣΙΑΣ , τα σύνορα της ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ είναι από τον ΙΝΔΙΚΟ ποταμό και φθάνουν μέχρι το ΓΙΒΛΑΤΑΡ , σ' αυτά τα μέρη όπου και να σταθής μυρίζει ΕΛΛΑΔΑ και όμως βάρβαρε δεν είπαμε ότι είναι δικά μας , είπαμε μόνο ότι δώσαμε φως και πολιτισμό και ΟΧΙ σκοτάδι και βαρβαρότητα , έχεις να μας δείξης κάτι που πρόσφερες στην ανθρωπότητα πλην από μιναρέδες και πούρκα ,. Αει συχτήρη βάρβαρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/16 11:51

    Κ Η Κωνσταντινούπολη ήταν δικιά μας, Κ Η Μαρμαριδα ήταν δικιά μας κ πολλά άλλα ήταν δικά μας! Ήρθανε τα άγρια να διώξουν τα ήμερα... παλιό μουσουλμανε! Υπομονή Κ έρχεται η ώρα σας! ευχομαι να ζεις για να δεις τι θα απομεινει από Τουρκία Κ Τούρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *