ροή ειδήσεων

"Κραυγή" παραολυμπιονικών ενώπιον Τσίπρα: Μην μας ξεχάστε - Στηρίξτε μας


«Μη μας ξεχάσετε. Στηρίξτε μας»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην πολιτική ηγεσία, προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και τους βουλευτές, με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος μετέφερε το παράπονο των Ελλήνων παραολυμπιονικών και γενικότερα των ανθρώπων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος, Γιώργος Φουντουλάκης προκάλεσε αμηχανία στον πρωθυπουργό, και συνολικά στην εθνική αντιπροσωπεία, όταν στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης της Βουλής προς τιμήν των μελών της Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, πήρε το λόγο και μίλησε με έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Με δάκρυα στα μάτια και με σπασμένη τη φωνή, ο κ. Φουντουλάκης καταφέρθηκε εναντίον των περικοπών στις αναπηρικές συντάξεις, εξηγώντας πως οποιαδήποτε περικοπή σε ένα άτομο με αναπηρία στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όταν απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης απηύθυνε έκκληση να μην επιτρέψουν άλλες μειώσεις στα άτομα με αναπηρία.

«Υπάρχει μεγάλο θέμα ανεργίας... Εσείς μπορεί να βρείτε να κάνετε ένα μεροκάματο. Εγώ κι οι συνάδελφοί μου δεν μπορούμε. Θέλουμε στήριξη από την πολιτεία δεν ζητάω να μας δώσετε πίσω όσα μας πήραν άδικα, αλλά πρέπει να μπείτε κύριε πρωθυπουργέ φραγμός σε περαιτέρω περικοπές και μέτρα που θα κάνουν τα άτομα με αναπηρία να κλειστούν στο σπίτι τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, ενώ αμέσως μετά ζήτησε από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να τους στηρίξουν, προειδοποιώντας τους πως σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν τύψεις.

«Θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα που μας ισοπεδώνουν... Είναι αδικίες που εισηγούνται τεχνοκράτες. Ο νόμος που μας έκοψε τις συντάξεις είναι ισοπεδωτικός, μάς έκοψε 250 ευρώ... Κατανοούμε τις προσπάθειές σας για τη χώρα» ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Γιώργος Φουντουλάκης. Ο ίδιος επανέφερε την πρότασή του να υπάρχει ένα άτομο με αναπηρία ως αμισθί σύμβουλος σε κάθε υπουργείο.

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν και οι αθλητές της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας, που με τις διακρίσεις τους στο Ρίο μοίρασαν εθνική υπερηφάνεια επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής.

"Σας ευχαριστούμε πολύ για τις τιμές που μας κάνετε αλλά μην μείνετε σας παρακαλώ μόνο σε αυτές», τόνισε ευγενικά μεν ο παραολυμπιονίκης, Γρηγόρης Πολυχρονιάδης που κατέκτησε ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στο Ρίο, «καρφώνοντας» δε τις κυβερνήσεις για τις υποσχέσεις που δεν τήρησαν προς τους αθλητές.

Τα δύο βασικά αιτήματα που έθεσε ο παραολυμπιονίκης εκ μέρους όλων των αθλητών ήταν πρώτον ο διορισμός των αθλητών που περιμένουν από το 1999, και δεύτερον η χορήγηση των νόμιμων αποζημιώσεών τους που εκκρεμούν για τις επιτυχίες τους από το 2013 έως και σήμερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χρυσός παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Παύλος Μάμαλης, που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την προσπάθειά του στο Ρίο, δηλώνοντας ότι ο ίδιος παραμένει αδιόριστος από το 2009.

«Όταν τα φώτα θα σβήσουν μην αφήσετε να σβήσουν μαζί και τα όνειρά μας. Μη μας ξεχάσετε! Σας θέλουμε δίπλα μας, ώστε να μπορέσουμε μαζί να γράψουμε κι άλλες ένδοξες σελίδες στην πλούσια ελληνική ιστορία», σχολίασε από την πλευρά του ο εθνικός προπονητής ποδηλασίας, Γιώργος Βαρβεράκης, υπογραμμίζοντας με νόημα προς τους πολιτικούς όλων των πτερυγών της Βουλής πως «οι παραολυμπιονίκες μας είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη. Δίνει το παράδειγμα πως πρέπει να πορευτούμε σαν έθνος».

«Εμείς όχι ως αντίδωρο αλλά ως ανταπόδοση του χρέους μας πρέπει να κάνουμε το δικό μας άλμα για να υπερβούμε τη δική μας φθορά. Έχουμε όλοι πέρα από τις διαφορές συναίσθηση των ευθυνών μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στο χρέος μας απέναντί σας που είναι και χρέος απέναντι στην πατρίδα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την κατάθεση νόμου, οποίος θα προβλέπει ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Νόμο ο οποίος θα προβλέπει ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μιλώντας ενώπιον των μελών της Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Φίλης απέκλεισε με σχετική διάταξη, όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκπαιδευτικούς με αναπηρία όρασης ή ακοής ή τετραπληγικούς - παραπληγικούς από την πρόληψή τους σε ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) ή σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *