ροή ειδήσεων

Galaxy Note 7: Ξεκίνησαν οι ομαδικές μηνύσεις


Το Samsung Galaxy Note 7 είναι στο προσκήνιο εδώ και πολλές εβδομάδες,
αλλά όχι για καλό λόγο. Οι πρώτοι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ότι έπιανε φωτιά στα χέρια τους, αποσύρθηκε, επανήλθε μετά από έναν μήνα, αλλά το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή αριθμό, και την δεύτερη φορά αρκετοί ανέφεραν ότι το κινητό εξερράγη.

Σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε ακόμη και τραυματισμούς, ενώ μόνο ένας κάτοχος του «εκρηκτικού» Samsung Galaxy Note 7 είχε αποφασίσει να προβεί σε αγωγή κατά του κορεάτικου κολοσσού λέγοντας ότι το phablet έπιασε φωτιά όντας στην τσέπη του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

Όπως φαίνεται όμως, η Samsung δεν θα τη γλίτωνε με μια απλή μήνυση καθώς ξεκίνησαν οι ομαδικές μηνύσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι δέχτηκε την πρώτη ομαδική αγωγή στην πατρίδα της τη Ν. Κορέα, όπου συνολικά 38 Κάτοχοι του Samsung Galaxy Note 7 στρέφονται εναντίον της γα την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω του Note 7. Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να επισκεφθούν τα καταστήματα πολλές φορές για να ελεγχθεί η μπαταρία ή να πάρουν νέα συσκευή αντικατάστασης, ενώ αναφέρεται και το άγχος που τους προκλήθηκε σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι. Η μήνυση θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα (24 Οκτωβρίου) και οι χρήστες ζητούν αποζημίωση KRW 300.000, περίπου 267 δολάρια έκαστος.

Αντίστοιχη ομαδική αγωγή δέχτηκε η Samsung και στις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση, η Samsung κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη εναντίον των χρηστών της και απαιτούνται αποζημιώσεις για την κακομεταχείριση των χρηστών της. Αναφέρεται ότι οι χρήστες συνέχισαν να πληρώνουν τα συμβόλαιά τους κατά την διάρκεια των εβδομάδων στις οποίες η Samsung πραγματοποιούσε την ανάκληση του Note 7 και δεν είχε άλλα κομμάτια έτοιμα για αντικατάσταση.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι «ακολουθώντας την προτροπή της Samsung, οι χρήστες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα Samsung Galaxy Note 7, αλλά ανακάλυψαν ότι δεν είχε διαθέσιμα smartphones αντικατάστασης. Αντιθέτως, η Samsung ενημέρωσε τους πελάτες της ότι έπρεπε να περιμένουν αρκετές μέρες, ακόμη και εβδομάδες σε πολλές περιπτώσεις, πριν λάβουν τα νέα κινητά».

«Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού, και καθώς η Samsung απέτυχε να φέρει στους καταναλωτές επαρκή κομμάτια αντικατάστασης, οι χρήστες συνέχισαν να επιβαρύνονται με τα μηνιαία συμβόλαια που είχαν με τους παρόχους, για συσκευές που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια».

Η Samsung από την πλευρά της επεσήμανε ότι δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *