ροή ειδήσεων

Ρόδος - M.Mαστόρου "Η παρασυγκοινωνία πλήττει τον κλάδο των ταξιτζήδων"


Την συστηματική υποκλοπή συγκοινωνιακού έργου των ταξιτζήδων από τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων κατήγγειλε με ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Μιχάλης Μαστόρου. Την φετινή χρόνο εντοπίστηκαν 12 περιπτώσεις υποκλοπής συγκοινωνιακού έργου οι οποίες καταγγέλθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και η όλη υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη.

Όπως δήλωσε ο κ.Μαστόρου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» οι ελλιπείς έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων υποκλοπής συγκοινωνιακού έργου από τους ταξιτζήδες σε μια περίοδο που δίνουν αγώνα για την επιβίωσης τους. Παρά το γεγονός ότι, η κείμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για την εννιαθέσιων πούλμαν από τα τουριστικά πρακτορεία και τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων εντούτοις η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών δίνει το περιθώριο της παρανομίας. Το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου παρά τις προσπάθειες που καταβάλει δεν μπορεί να πατάξει την παρανομία λόγω της υποστελέχωσης του.

Σύμφωνα με τον κ, Μαστόρου η μίσθωση των εννιαθέσεων πούλμαν από τα τουριστικά πρακτορεία και τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων προς τους πελάτες τους ,πρέπει να είναι εξάωρη, οι οδηγοί τους να είναι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι , να μιλούν την αγγλική γλώσσα και να υπάρχει τιμολόγιο υπηρεσιών εντός του οχήματος. Όμως όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία δεν τηρείται και μάλιστα η μίσθωση ενός οχήματος δεν διαρκεί αποκλειστικά για έναν πελάτη έξι ώρες αλλά στο διάστημα αυτό πραγματοποιούν και δρομολόγια για άλλους επιβάτες.

«Φέτος εντοπίσαμε και καταγγείλαμε στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και στο Αστυνομικό Τμήμα Αεροδρομίου συνολικά 12 περιπτώσεις υποκλοπής συγκοινωνιακού έργου από «παράνομα» ταξί. Σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών τους καταθέσαμε σαν Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου μηνυτήριες αναφορές ενώ τους επιβλήθηκαν και αυστηρά πρόστιμα» δήλωσε ο κ.Μαστόρου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι, η παρασυγκοινωνία επέδρασε την αρνητικά στην κίνηση που καταγράφτηκε μέχρι σήμερα στα ταξί της Ρόδου. Τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η κίνηση ήταν χαλαρή και εισπρακτικά ανύπαρκτη ενώ από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο εξελίχθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κ. Μαστόρου η επιβατική κίνηση που σημειώθηκε στα ταξί της Ρόδου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κάλυψε τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών που ήταν οι χειρότεροι για τον κλάδο των ταξιτζήδων την φετινή τουριστική χρόνια.

Πάντως για τους ταξιτζήδες της Ρόδου η φετινή χρονιά ήταν μέτρια από πλευράς κίνησης και εσόδων και όπως εκτιμάται κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/10/16 11:51

    ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ 12-13 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΤΟΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΑΙ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΖΑΤΕ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/16 12:52

    Αυτοι νομιζουν οτι οι δρομοι ειναι φτιαγμενοι αποκλειστικα για δικια τους χρηση. Εχουν παντα προτεραιότητα ειναι παντα βιαστικοί προσπερνανε στα πιο απιθανα σημεια γεματοι ή αδειοι και οι νεοτεροι ειναι να το πω ευγενικα επιρεπεις σε οποιαδηποτε παραβαση του Κ.Ο.Κ υπαρχει. Φυσικα το ταξι ειναι μια αντανακλαση της κοινωνιας μας . Αντι να ειναι επαγγελμα λειτουργημα εγινε ο τροπος για αμεσο πλουτισμο. ΚΑΙ μια ερωτηση ? ποια δραση αναλαβατε για το κοινο συμφερον ? εστω μια αιμοδοσια ? κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/10/16 13:25

    Και εσείς που παίρνεται διπλές και τριπλές ταρίφες σε μια κούρσα είναι καλά ? Και μην μου λετε ότι είναι μεμονωμένης καταστάσεις γιατί τα έχουμε δει και πολλοίς κόσμος μαλιστα και όχι μόνο στην Ροδο, αλά σε όλοι την Ελλάδα το κάνουν οι ταξιτζήδες. Όταν τα ταξί σας πανε στης στάσεις λεωφορείον να παίρνουν πελάτες καλά είναι ε?????
    Όταν πάτε σε εστιατόρια η ενοικιαζόμενα δωμάτια και ζητάτε προμήθεια για τον πελάτη σας καλά είναι ??????
    Η τους πάτε σε χρυσοχοεία η γουναραδικα να πάρετε προμήθεια καλά είναι ε???
    Όλο παράπονα είστε εσείς. μια ζωή, λες και οι άλλοι δεν έχουν προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/10/16 17:57

    Ε βεβαια ολα για τους τουριστες γινονται για να τους ξεφραγκιασουν με μια βολτα στο μοντε σμιθ και στο ροδινι και παιρνοντας 100-150 ευρω . Για τους ντοπιους πελατες ουτε λογος, που το καλοκαιρι δεν τους παιρνουν στην κουρσα και κυνηγανε ξενους και τους τα χρεωνουν διπλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/10/16 01:21

      Αυτό ξαναπές το. Εχει τύχει καλοκαίρι να είναι κάποιος απο την παρέα ήδη στην πιάτσα και περιμένει τους άλλους να έρθουν από άλλο σημείο για να πάνε σπίτι τους... Τα μπινελίκια που άκουσε να ρίχνει ο πρώτος στην σειρά ταξιτζής μόλις πλησίαζαν στο ταξί οι υπόλοιποι μιλώντας Ελληνικά, ήταν απίστευτα. Βλέπεις, θα έπαιρνε κούρσα αντε μέχρι Ανάληψη και θα έχανε την σειρά του και την ευκαιρία για ένα καλό "μάδημα"

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/10/16 20:00

    μια ζωή παράπονα, απαιτήσεις, γκρίνια, δυσαρέσκεια, άρνηση, επιθετικότητα ,ευερεθιστικότητα ,υπεροψία, κοινωνική απομόνωση κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/10/16 17:10

    Ταριφες ενωμένοι πότε νικημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/10/16 17:13

    Πέτρες στους κλέφτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *