ροή ειδήσεων

Στις 10:30 η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΡ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Ρόδου, στην 24ωρη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Ε.Κ.Ρ, στις 10.30 π.μ.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώ­νουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώ­δυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθω­τής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώ­ρας.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικώνμνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτωνκαι στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικότητα αμοιβών και όρων ερ­γασίας ΕΓΣΣΕ, επέκταση ΣΣΕ, ολική μετενέργεια, αρχή της εύνοιας, άμεση επαναφορά των κατώτα­των αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομέ­νων. Δι­ασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστα­σία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

ΟΧΙ στον υποβιβασμό των δικαιωμάτων.

Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.

Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακάεπιδό­ματα φτώχειας. Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς δια­βίωσης.

Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.

Πάταξη της Ακρίβειας και των Καρτέλ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα – Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής σε βάρος του εργατικού εισοδήματος.

Αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, που να αντιμετωπίζειταζητήματα μετα­νάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου. Όχι στην μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες ψυχών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

-ΣΤΑΘΕΡΗ & ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016

και στη συγκέντρωση στο Ε.Κ. Ρόδου, στις 10.30 πμ.

http://notosnews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *