ροή ειδήσεων

Έψαχνε για τουαλέτα και βρήκε την απόδειξη ύπαρξης πολιτισμού 49.000 ετών

Ένας Αυστραλός έψαχνε για τουαλέτα έξω στη φύση και βρήκε την απόδειξη ότι οι Αβορίγινες έφτασαν στην ήπειρο πριν από 49.000 χρόνια, τουλάχιστον 10.000 χρόνια νωρίτερα απ' όσο υπολόγιζαν οι επιστήμονες.
Ο οδηγούσε στην περιοχή και βρέθηκε να ψάχνει τουαλέτα στη φύση, ωστόσο έπεσε πάνω σε μια αρχαιολογική περιοχή που ονομάζεται Warratyi, όπου ανακάλυψε ένα σπήλαιο 49.000 ετών.

Η αρχαιολογική τοποθεσία βρίσκεται 550 χιλιόμετρα από την Αδελαΐδα και αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο πολιτισμός των Αβοριγίνων είναι ο παλιότερος στον κόσμο.




Εκτιμάται πως οι πρώτοι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας, γνωστοί σήμερα ως Αβορίγινες, κατάγονται από τους ίδιους πληθυσμούς της Αφρικής, που εγκατέλειψαν τη "μαύρη ήπειρο" πριν από περίπου 72.000 χρόνια για να εξαπλωθούν σε όλη την Ευρώπη και στην Ασία.

Η συνεχής παρουσία αυτών των πρώτων τολμηρών εξερευνητών στην Αυστραλία, όπου έφτασαν πριν από περίπου 50.000 χρόνια διασχίζοντας τον ωκεανό, τους καθιστά τον αρχαιότερο πολιτισμό του πλανήτη.

Οι πρόγονοι των Αβοριγίνων έφθασαν τελικά στην Αυστραλία πριν από περίπου 47.000 έως 50.000 χρόνια, σύμφωνα με τα αρχαιότερα απολιθώματα. Τότε ακόμη η Αυστραλία ήταν ενωμένη με τη Νέα Γουινέα και την Τασμανία. Όταν η στάθμη των υδάτων σταδιακά ανέβηκε, οι περιοχές αυτές, πριν από 10.000 χρόνια, διαχωρίσθηκαν μεταξύ τους γεωγραφικά.



Ενωμένη ή διαχωρισμένη, πάντως, η μακρινή ήπειρος κατοικείται συνεχώς εδώ και τουλάχιστον 50.000 χρόνια από απογόνους εκείνων των πρώτων μεταναστών. Από την άλλη, οι Αβορίγινες της Αυστραλίας και οι Παπούα της Νέας Γουινέα -για άγνωστους λόγους- φαίνεται ότι διαχωρίσθηκαν γενετικά πριν από 37.000 χρόνια, πολύ πριν οι δύο περιοχές διαχωρισθούν από τα νερά.

Οι πρόγονοι των Αβοριγίνων έζησαν σχεδόν τελείως απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι πριν από λίγες χιλιάδες χρόνια, όταν ήλθαν σε επαφή με μερικούς ασιατικούς πληθυσμούς, ενώ μόλις τον 18ο αιώνα, έφτασαν στην Ωκεανία οι Ευρωπαίοι.




Πριν εξάλλου από 4.000 χρόνια, η γενετική ανάλυση δείχνει ότι υπήρξε μια εκτεταμένη εσωτερική μετανάστευση από μια μυστηριώδη ομάδα ανθρώπων στα βορειοανατολικά της ηπείρου προς τις άλλες κατευθύνσεις, επηρεάζοντας καθοριστικά τον τρόπο ομιλίας και την κουλτούρα των κατοπινών Αβοριγίνων. Όμως ξαφνικά αυτοί οι εσωτερικοί μετανάστες εξαφανίστηκαν σαν «φαντάσματα» από το γενετικό αρχείο.

(ΠΗΓΗ: INDEPENDENT)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/16 01:36

    Μεχρι χθες τους χαρακτηριζαν ζωα πριν λιγο καιρο ο δημαρχος της Αυστραλιας τους ζητησε συγνωμη και κλαιγαν από χαρα Τωρα οι ιδιοι παλι λενε οτι ειχαν τον αρχαιοτερο πολιτισμο Περιεργα πραγματα


    αυτοι εκλαγαν από χαρα τωρα μας λενε οτι εχουν τοναρχατοτεροπολιτισμο περιεργα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/16 12:13

    Έστω κι αν υποθέσουμε ότι ήταν οι παλαιότεροι κάτοικοι της γης δεν σημάινει ότι είχαν και τον αρχαιότερο πολιτισμό. Τον πολιτισμό τον δημιούργησαν οι Έλληνες με την δημιουργία του λόγου και των γραμμάτων. Εκτός και αν μιλάμε και για πολιτισμό των πιθήκων που ήταν σαφώς παλαιότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *