ροή ειδήσεων

Τέλος τα μετρητά στη μισθοδοσία για αμοιβές άνω των 500 ευρώ


Εκτός από το έξτρα αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους που πραγματοποιούν πληρωμές δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος σε ποσό που ξεπερνά το 80% του εισοδήματός τους, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές βάζει τέλος στις πληρωμές μετρητών άνω των 500 ευρώ για μισθοδοσία.

Στα βασικά σημεία του σχετικού νομοσχεδίου, που περιγράφονται αναλυτικά στον απολογισμό έργου του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, προβλέπεται η υποχρεωτική πληρωμή κάθε μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα άνω των 500 ευρώ σε ετήσια βάση μέσω τραπεζών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:
  • Η καταβολή μισθών στον ιδιωτικό τομέα μόνο μέσω τραπεζικών συναλλαγών, για ετήσιους μισθούς άνω των 500 ευρώ.
  • Η διασύνδεση του αφορολόγητου με τις γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος.
  • Τη διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος αλλά και η σύνδεση με τον ίδιο τρόπο της έκπτωσης φόρου για τις λοιπές δαπάνες, όπως οι ιατρικές.
  • Η επιβράβευση των φορολογούμενων που θα καταγράφουν ηλεκτρονικές δαπάνες σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% του εισοδήματός τους, με επιπλέον αφορολόγητο ποσό αλλά με λαχνούς συμμετοχής σε κληρώσεις.
  • Για τους μόνιμους κατοίκους νησιών όπου ίσχυε το υπό κατάργηση ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, θα ισχύει για δαπάνες που πραγματοποιούν (εντός του συνόλου των ανωτέρω νησιών) επιπρόσθετη έκπτωση από το φόρο, η οποία θα υπολογίζεται με συγκεκριμένο μεσοσταθμικό συντελεστή επιβάρυνσης.
  • Προβλέπονται επίσης εξαιρέσεις από τη ρύθμιση για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με κριτήρια την ηλικία καθώς και τον τόπο μόνιμης κατοικίας αυτών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *