ροή ειδήσεων

Ο παραολυμπιονίκης Μάικ Σεΐτης στο ΟΛΑ: Έκανα δύο παγκόσμια ρεκόρ - Δεν είχα καμία βοήθεια από το κράτος


Λυγίζω όταν βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια - Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνεΓια όσα έζησε μετά το ατύχημα που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του, τους αγώνες με προσθετικό μέλος, τα παγκόσμια ρεκόρ που έχει πετύχει και τη βοήθεια που δεν είχε από το κράτος μίλησε στο Όλα Ξεκόλλα ο παραολυμπιονίκης Μάικ Σεΐτης.

Αρχικά εξήγησε ότι ο λόγος που αν και είναι κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στα 400μ. δεν κατέκτησε μετάλλιο στο Ρίο ήταν γιατί ένωσαν δύο κατηγορίες παραολυμπιονικών, μια με ένα προσθετικό και μια με δύο προσθετικά μέλη. «Με τα δύο προσθετικά μέλη πάνε πιο γρήγορα και έχουν μικρότερη κόπωση γιατί παράγουν μικρότερο γαλακτικό οξύ» εξήγησε ο Μάικ.

Εξιστορώντας τι συνέβη μετά το ατύχημα που είχε στη Ρόδο το 2013 είπε ότι αρχικά «όταν είχα το ατύχημα σκέφτηκα ότι είτε θα χάσω τη ζωή μου είτε το πόδι μου, η καλή εκδοχή ήταν η δεύτερη» και πρόσθεσε τη συγκλονιστική ατάκα ότι «ίσως να ήμουν έτοιμος για να περάσω κάτι τέτοιο, ήμουν προετοιμασμένος».



Όπως αποκάλυψε όλες του οι αθλητικές επιτυχίες έγιναν χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος. «Ευτυχώς είχα βοήθεια από ανθρώπους που με στήριξαν» είπε στο Όλα.

Μιλώντας για το πρώτο διάστημα μετά το ατύχημα και τον ακρωτηριασμό του είπε ότι «τα δύσκολα ήταν όταν έβαλα για πρώτη φορά το προσθετικό μέλος και μου φάνηκε 20 κιλά ενώ ζύγιζε 2,5 κιλά. Όταν, δε, έβαλα το αγωνιστικό την πρώτη φορά που πήγα για προπόνηση έφτασα μέχρι την στροφή και δεν μπορούσα να συνεχίσω».

Δεν το έβαλε κάτω, όμως, και μετά από μια δύσκολη πρώτη χρονιά έφτασε στο σημείο να κάνει παγκόσμια ρεκόρ.

«Οι γιατροί με έβλεπαν με το στόμα ανοιχτό που έτρεξα για πρώτη φορά 3 μήνες από τη στιγμή που έβαλα το προσθετικό μέλος» είπε στον Θέμο Αναστασιάδη και τη Δούκισσα Νομικού.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι ενώ ο ίδιος δεν ζορίζεται στην καθημερινότητά του από την κατάσταση που ζει, λυγίζει όταν βλέπει ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια.

Όπως είπε, δε, «δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *