ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο πέντε Αλβανοί για διακίνηση ηρωίνης


Η υπόθεση παραπέμφθηκε αρχικά στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και επρόκειτο να εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2015, όμως τελικά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου

Τον Φεβρουάριο θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων πέντε αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και ένας Ροδίτης που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, στην περιοχή μας.



Πρόκειται για δύο 30χρονους, έναν 25χρονο, μία 26χρονη όλοι Αλβανικής καταγωγής, τον 31χρονο συμπατριώτη τους έγκλειστο στις φυλακές για άλλη υπόθεση και έναν 30χρονο Ροδίτη σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση και μεταφορά ηρωίνης) στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε αρχικά στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και επρόκειτο να εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2015, όμως τελικά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Με την ίδια απόφαση όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 7000 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας του προσωπικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυπταν για την εγκληματική της δράση.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2014 το βράδυ, συνελήφθησαν τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 30, 25 ετών, καθώς και η 26χρονη ομοεθνής τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 31χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών, ως «υπαρχηγός», είχε ο ένας από τους δύο 30χρονους Αλβανούς υπηκόους.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στη Ρόδο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, εφάρμοζαν συγκεκριμένη τακτική, κατά την οποία κάποια από τα μέλη της παραλάμβαναν και απέκρυπταν τα ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές και σημεία, ενώ στη συνέχεια άλλα μέλη της διέθεταν τα ναρκωτικά σε χρήστες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν στη κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες τους:

• 895 γραμμάρια ηρωίνης

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• (3) οχήματα

• (7) κινητά τηλέφωνα

• το χρηματικό ποσό των 4.530 ευρώ και

• βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, κάρτες τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. έγγραφα.

Χαρακτηριστικά, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, το τελευταίο μόλις χρονικό διάστημα είχαν διαθέσει στην «αγορά» πάνω από μισό κιλό ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Μαρία Κορακάκη, Κώστας Ασλάνης, Μανώλης Κουτσούκος.

protothema.gr
Πηγή: www.rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *