ροή ειδήσεων

Κουρουμπλής : Σύντομα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις νησιωτικές πολιτικές


«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νησιωτικές πολιτικές και σύντομα θα γίνουν γνωστές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού πρώτα γίνει διάλογος με τους νησιώτες» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στο 3ο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου που ξεκίνησε σήμερα στη Ρόδο. Ο κ.Κουρουμπλής σημείωσε ότι στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι το υπουργείο να μετατραπεί σε στρατηγείο για την Ναυτιλία και τα νησιά και έριξε ως ιδέα την επιβολή τέλους στα λιμάνια των νησιών για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις προσωπικού στο Αιγαίο. Όπως είπε σύντομα θα προσληφθούν 200 υπάλληλοι για τους ΟΤΑ των νησιών και γύρω στους 70 υπαλλήλους για τις δύο περιφέρειες, 17 περίπου στο Βόρειο Αιγαίο και οι υπόλοιποι στο Νότιο.

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, στη πρώτη ομιλία του στη Ρόδο με τη νέα ιδιότητα του, αναφέρθηκε την θέσπιση των αντισταθμιστικών μέτρων στη θέση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και όχι μόνο και μίλησε για επανεκκίνηση στην ανάπτυξη των νησιών. «Πρέπει να βελτιώσουμε τη ζωή των νησιωτών. Θα πρέπει για να το πετύχουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ο οποίος στην ομιλία του τάχθηκε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων με παράλληλο αυστηρό έλεγχο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *