ροή ειδήσεων

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω και τον νόμο-γέφυρα για τις άδειες


Τραυματισμένη βγαίνει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο της πρότασής της να αναλάβει ο Βύρωνας Πολύδωρας, πρόεδρος του ΕΣΡ.

Η ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει διαρκείς αναδιπλώσεις και υποχωρήσεις.

Μετά και το ναυάγιο της Διάσκεψης των Προέδρων, για την συγκρότηση του ΕΣΡ, στο Μαξίμου αποφασίστηκε μια ακόμη υποχώρηση: Να μην κατατεθεί ο νόμος-γέφυρα που θα όριζε το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών.

Αρχικά, προανήγγειλε ο ίδιος ο υπ. Επικρατείας ότι θα φέρει διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, στον Υπουργό Επικρατείας και πως θα προχωρήσει σε συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Η τροπολογία ήρθε πράγματι, λίγο αργότερα και άλλαζε τον πυρήνα του νόμου Παππά: Τόσο ο αριθμός των αδειών όσο και η διαγωνιστική διαδικασία, περνούν στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Ωστόσο η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα τονίζοντας ότι η διατύπωση «αναστέλλεται» αντί «καταργείται» κυοφορούσε τον κίνδυνο να επανέλθει ο νόμος Παππά, εφόσον βρεθεί «παράθυρο» με την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο.

Εν συνεχεία, συνήλθε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου ο Νίκος Βούτσης αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα μετά την σύσσωμη άρνηση της αντιπολίτευσης. Μάλιστα δεν την έβαλε καν σε ψηφοφορία.

Προχώρησε όμως σε νέα πρόταση με πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη και αντιπρόεδρο τον Β. Μουλόπουλο. Και αυτή η πρόταση έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής από την ΝΔ με τον Νίκο Δένδια να δηλώνει ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε αυτή ούτε κάποια άλλη πρόταση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αντιπρότεινε ως αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο αντί του Β. Μουλόπουλου, πρόταση που έκανε δεκτή ο Ν. Βούτσης. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» ωστόσο, δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 έτσι η 5η κατά σειρά συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων κατέληξε σε ναυάγιο.

Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου ενημερώνοντας τον Πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη παρόντος του Αλέξη Τσίπρα και του Ν. Παππά αποφασίστηκε να γίνει ένα ακόμη βήμα πίσω: Να «παγώσει»η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, ο περίφημος «νόμος-γέφυρα». Επίσης η κυβέρνηση ζητά νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε μια ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις της ΝΔ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *