ροή ειδήσεων

Ο κορυφαίος αθλητικός φωτογράφος της Αυστραλίας είναι Έλληνας


Ο ελληνικής καταγωγής Delly Carr ή Παντελής Καραγιάννης, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και καταξιωμένους φωτογράφους της Αυστραλίας. Πολυβραβευμένος, έχει καλύψει με τον φωτογραφικό του φακό όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ανάμεσα τους και τις τελευταίες 5 Ολυμπιάδες.

Οι γονείς του γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ο πατέρας του στο Καστελόριζο και η μητέρα του στη Σύρο. Όταν ήταν έφηβοι μετανάστευσαν στην Αυστραλία και εκεί γεννήθηκε και ο Παντελής.

«Ο πατέρας μου κατάγεται από τη Σύρο, ενώ η μητέρα μου από το Καστελόριζο. Είμαι πολύ βαθιά συνδεδεμένος και με τα δύο νησιά, τα έχω επισκεφθεί. Αλλά οι ρίζες μου ξεπερνούν τα 2 νησιά, είμαι Έλληνας» δήλωσε στο ellines.com

Σε πολύ νεαρή ηλικία κατάλαβε πως η φωτογραφία ήταν το πάθος του. Οι γονείς του, του αγόρασαν την πρώτη του φωτογραφική μηχανή όταν ήταν μόλις 7 ετών.

«Όταν ήμουν 7 ετών, ο πατέρας και η μητέρα μου, ως χριστουγεννιάτικο δώρο, μου αγόρασαν την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Δεν ήταν πολύ ακριβή. Αλλά μόλις έβαλα μέσα το ασπρόμαυρο φιλμ, είχα κολλήσει μαζί της για πάντα. Ήταν σαν μαγεία!» συμπληρώνει.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο, ήταν άριστος μαθητής, αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του, τη φωτογραφία.

«Θέλω οι φωτογραφίες μου να αφηγούνται ιστορίες που θα ευχαριστούν και ταυτόχρονα θα μαγεύουν το κοινό» λέει ο Παντελής Καραγιάννης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας και εξακολουθεί να είναι ο μόνος φωτογράφος Μέλος με Ελληνο-αυστραλιανή καταγωγή. Είναι Φωτογραφικός Πρέσβης Αθλητισμού για την Nikon Ωκεανίας, Δημιουργικός πρέσβης της Subaru Αυστραλίας και Πρέσβης-Ανώτερος Διευθυντής της Sports Photography Academy.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *