ροή ειδήσεων

Έρευνα: Γιατί τα κορίτσια παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς στο σχολείο

Την απάντηση στο ερώτημα δίνουν καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Georgia και Columbia στην Αμερική, μετά από έρευνα που έκαναν σε χιλιάδες δημοτικά σχολεία. Άραγε γιατί τα κορίτσια παίρνουν συνήθως καλύτερους βαθμούς από τα αγόρια;
Πολλοί γονείς ενδέχεται να έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το γεγονός ότι πολλά κορίτσια έχουν συνήθως καλύτερους βαθμούς από τα αγόρια συμμαθητές τους. Κάποιοι θεωρούν ότι τα κορίτσια έχουν υψηλότερο IQ ή είναι θέμα δεξιοτήτων, όμως αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι ακριβή.



Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά, όπως προαναφέραμε, καθηγητές από τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια Georgia και Columbia μετά από έρευνα που διεξήγαγαν σε περίπου 6000 δημοτικά σχολεία.

Οι ερευνητές έκαναν λοιπόν λόγο για μεγαλύτερη εύνοια των κοριτσιών στη βαθμολόγησή τους από τους δασκάλους λόγω φύλου, συν ότι εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους εκπαιδευτικούς δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η επιμονή και η θέληση για μάθηση.

Κατέγραψαν μάλιστα ότι τα αγόρια έχουν καλύτερο γνωστικό επίπεδο σε βασικά μαθήματα του σχολείου, όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν αποτυπώνεται στους βαθμούς που παίρνουν στο σχολείο.




Πηγή: mother.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *