ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης της οδού Δελμούζου (Αμπέλια ΚΑΙΡ).

Ιδιαίτερης σημασίας τεχνική παρέμβαση, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου του 2016, από το Δήμο Ρόδου και τον ανάδοχο εργολάβο κο Γιάννη Μαστρογιαννάκη με την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης της οδού Δελμούζου (Αμπέλια ΚΑΙΡ), που δόθηκε άμεσα στην διάθεση πολιτών και επισκεπτών του νησιού, εξασφαλίζοντας την βατότητα και τη σύνδεση με τις δύο κεντρικές αρτηρίες την : Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου με την Λεωφόρο Ρόδου –Καλλιθέας.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες στις 22-11-2013 , 25-11-2013 και 4-12-2013 σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου ( Στην Δ.Ε. Ρόδου) και αφορά αποκαταστάσεις σε φθορές των υποδομών της πόλης, που προκλήθηκαν από την θεομηνία στις αναγραφόμενες ημερομηνίες, ενώ στα πλαίσια της παρούσας εργολαβίας ολοκληρώθηκαν ακόμη έργα στις ακόλουθες οδούς: Κόντογλου, Καμίνδου.


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 239,400,01 ευρώ, και η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιβλέποντες μηχανικοί έχουν ορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου οι κ.κ: Αναστασία Χατζή και Αντώνης Ορφανός. Το συνολικό μήκος της επιφάνειας που έχει τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας ανέρχεται στο 1,2 χιλιόμετρα και το μήκος του κυμαίνεται από 6-6,5 μέτρα.


Πρόκειται για σημαντικό έργο, καθώς η συγκεκριμένη οδός, «ενώνει» δύο βασικές αρτηρίες του οδικού άξονα της πόλης την : Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου με την Λεωφόρο Ρόδου –Καλλιθέας και εξασφαλίζει την βατότητα και την εύκολη διέλευση προς κάθε σημείο από και προς την πόλη. Πριν την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης προηγήθηκε η διαπλάτυνση καθώς και εργασίες κλαδέματος από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.



Στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, είναι η επέκταση του δημοτικού φωτισμού στην παρούσα οδό , όπως και η διαγράμμιση της, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας και κατά τις βραδινές ώρες.
Τις εργασίες επέβλεψε την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υποδομών κου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου, εκφράζοντας αφενός την ικανοποίηση του για την ποιότητα του έργου που παραδίδουν την κοινωνία της Ρόδου και αφετέρου τον προβληματισμό του για την εξέλιξη και τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις ασάφειες του νέου Νόμου περί των διαγωνισμών και προμηθειών, που έχει αναστείλει από τον Αύγουστο, όλους τους διαγωνισμούς έργων που έχουν προγραμματιστεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/11/16 21:10

    Παλιότερα γινόντουσαν τόσα έργα που έχανες τον λογαριασμό!!
    Τώρα ενα χιλιομετράκι δρόμου και πλάκωσε ο δημαρχάκος να "πάρει" τα συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/16 00:12

    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΡΗΞΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ;; ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΚΑΨΙΜΟ,ΓΕΡΜΠΙΛΙ,ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/11/16 11:22

    Δήμαρχε, όπου φωτογραφία πρώτος εσύ. Για πήγαινε στον δρόμο προς Τζάμπο δεξιά και δες τα σκουπίδια που έχει να περάσει οδοκαθαριστής πάνω από 15 χρόνια και βγες φωτογραφια να δεις τα χάλια σου!!
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *