επικαιρότητα

Η κρίση είναι εδώ: «Στριμώχνονται» στα Ειρηνοδικεία για να ξεφορτωθούν κληρονομιές


«Βροχή» οι αιτήσεις αποποίησης λόγω ΕΝΦΙΑ και οφειλώνΦέτος, σε όλη τη χώρα οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000 - Πολλά ακίνητα μπορεί να γίνουν στόχος καταπατητών Μετά το κίνημα «δεν πληρώνω», το κίνημα «δεν κληρονομώ» κάνει την εμφάνισή του καθώς ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας και τα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες σε συνδυασμό με την ολοένα και περισσότερο επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών οδήγησαν σε εκρηκτική αύξηση στις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς. Και ενώ πριν μερικά χρόνια οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς ήταν ελάχιστες, πλέον οι κληρονόμοι «στριμώχνονται» στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας προκειμένου να κάνουν την αίτηση με την οποία θα... ξεφορτώνονται κληρονομιές που μόνο επιπρόσθετο πονοκέφαλο μπορούν να τους προκαλέσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελεύθερου Τύπου» στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο 10μηνο του 2016 οι αποποιήσεις κληρονομιάς άγγιξαν τις 9.593 και 5.053 αντίστοιχα. Κάθε μέρα μάλιστα κατατίθενται στα Ειρηνοδικεία περίπου 50 αιτήσεις.

Φέτος, σε όλη τη χώρα οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000 από 45.627 το 2015, και μόλις 29.200 το 2013.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συμολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ρούσκας χτυπά το καμπανάκι καθώς όπως λέει τα χιλιάδες ακίνητα που δεν αποδέχονται οι κληρονόμοι θα καταλήξουν στα χέρια παντός υπευθύνου καθώς το Δημόσιο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες δομές προκειμένου να ελέγξει διεξοδικά την κάθε περίπτωση αποποίησης.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια


Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Βγάλτε στη φορα τούς βιασμους των κοριτσιών γιατι σιωπά η αστυνομια και η εισαγγελέας ντροπή

M M S

M M S