ροή ειδήσεων

Η χελώνα "Λυκούργος'" ξανά στη θάλασσα!


Αφέθηκε στο φυσικό της περιβάλλον η χελώνα καρέτα-καρέτα "Λυκούργος" χθες, στις 9 το πρωί,
ξανά στο φυσικό της περιβάλλον, στη θάλασσα απο τα στελέχη του Ενυδρείου της Ρόδου μετά την αποθεραπεία της. Η "απελευθέρωση" της έγινε με την παρουσία αρκετού κόσμου σητ θάλασσα του Ενυδρείου. Η ιστορία του "Λυκούργου" έχει ως εξής: Στις 9 Οκτωβρίου 2015, μια ζωντανή αρσενική θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, βρέθηκε με ενδείξεις ασιτίας, χωρίς εξωτερικά τραύματα στο Λιμανάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο Ρόδου και μεταφέρθηκε από το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Λίνδου στις εγκαταστάσεις του Υ.Σ.Ρ.
Η χελώνα φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο του Υ.Σ.Ρ. υπό την εποπτεία του κ. Π. Μαργιέ- κτηνιάτρου Α.Π.Θ.- ο οποίος εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του και κατόπιν καθοδήγησης από ειδικό-υπεύθυνο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».
Η χελώνα - που ονομάστηκε «Λυκούργος» - ζύγιζε 33 κιλά, το καμπύλο μήκος του κελύφους του είναι 63 εκ. και το καμπύλο πλάτος του 59 εκ. Σήμερα ύστερα από τη συνεχή φροντίδα ζυγίζει 35 κιλά. Στο μπροστινό δεξί του πόδι τοποθετήθηκε το TAG A928/Sea turtle Protection Society-Kifisia-Greece.
φωτο-Βασίλης Καυμενάκης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *