ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - "Πονοκέφαλος" για τη δημοτική αρχή αποτελεί ο διαγωνισμός της καθαριότητας


Σε «πονοκέφαλο» για τη δημοτική αρχή εξελίσσεται και ο νέος διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας του νησιού της Ρόδου σε ιδιώτη. Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να έδωσε την καταρχήν πολιτική έγκριση του για να προχωρήσει η νέα πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Ρόδου, όμως η όλη διαδικασία έχει «σκοντάψει» στην ψήφιση του Νόμου 4412/2016 που οδήγησε στην στασιμότητα των διαγωνισμών και των δημοπρατήσεων των έργων.

Η ψήφιση του νόμου αυτού είχε ως αποτέλεσμα από τον περασμένο Αύγουστο να «παραλύσει» το κράτος όσον αφορά τους διαγωνισμούς. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ,μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες δεν κατέστη εφικτό να λάβουν σαφείς οδηγίες για την σύνταξη των όρων διακήρυξης του έργου και επειδή πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το ρίσκο το οποίο είναι μεγάλο. Παρόλα αυτά κάτι φαίνεται πως κινείται τις τελευταίες ημέρες και τις προσεχείς ημέρες εκτός απροόπτου ίσως κατατεθούν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προς έγκριση οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού αν βέβαια τα μέλη της πλειοψηφίας είναι διατεθειμένα να αναλάβουν και το όποιο ρίσκο ενέχει η απόφαση αυτή.

Πάντως στελέχη της δημοτικής αρχής δεν κρύβουν την αγωνία και την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις στον τομέα της καθαριότητας του νησιού μας και την θερινή περίοδο του 2017. Σε καμία περίπτωση η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί και την επόμενη χρονιά το νησί μας να παρουσιάζει την επιεικώς απαράδεκτη φετινή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας.

Όμως για να αποφευχθεί το εφιαλτικό αυτό σενάριο με βάση τον σχεδιασμό που έγινε στην διεύθυνση καθαριότητας πρέπει μέχρι την 1ηΜαρτίου 2017 να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος- ιδιώτης που θα αναλάβει ένας μέρος της και να έχει υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης του έργου.

Να σημειωθεί ότι, ο ετήσιος προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατομμύρια 210 χιλιάδες ευρώ, για κάθε ένα από τα τρία έτη, 2017-2019, με παράταση ενός έτους, ανάλογα με το αν θα μείνει ευχαριστημένη η Δημοτική Αρχή από την εκτέλεση του έργου. Δηλαδή, συνολικά ο προϋπολογισμός είναι 12,630 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια και αν πάρει παράταση για ένα έτος άλλα 4,210 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο δήμος Ρόδου και την επόμενη χρονιά θα έχει στην διάθεση τους 92 συμβασιούχους που προσέλαβε φέτος στο πλαίσιο της εφαρμογής του plan –B που είχε στα συρτάρια της η δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει την έκτακτη ανάγκη με το πρόβλημα της καθαριότητας. Ως γνωστό οι συμβάσεις εργασίας των 92 εποχιακών ανανεώθηκαν υποχρεωτικός με απόφαση του υπουργείου Εργασίας χωρίς να ερωτηθεί ο δήμος Ρόδος ο οποίος καταλαμβάνει την μισθοδοσία του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της καθαριότητας του νησιού μας. Άλλωστε στο δημαρχιακό μέγαρο γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα, ότι δεν έχουν την πολυτέλεια της αστοχίας στον τομέα της καθαριότητας και την νέα χρονιά. Η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί φέτος πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία το 2017 για να μετριαστεί και το πολιτικό κόστος εις βάρος της δημοτικής αρχής

Σχόλια

  1. .....Σε καμία περίπτωση η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί και την επόμενη χρονιά το νησί μας να παρουσιάζει την επιεικώς απαράδεκτη φετινή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας....... Δηλαδή το παραδέχεστε ότι τα κάνατε μαντάρα άχρηστοι!!
    Αν δεν μπορείτε ρωτήστε τον Φούχτελ να σας πει πως το απλό αυτό ζήτημα λύνεται!!
    Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το "πολιτικό κόστος" τελικά, αλλά έχουν οι φύλακες την γνώση.... στην μαύρη λίστα μπήκατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *