ροή ειδήσεων

Θρυλική απόδραση του Ολυμπιακού!


Με φοβερή ανατροπή στο τέλος και μεγάλο «γκολ-φάουλ» του Πρίντεζη 3'' πριν το φινάλε, οι Πειραιώτες... σκότωσαν τον Παναθηναϊκό, 79-77.
Σε δεύτερο... σπίτι του έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός!



Τρίτωσε το... καλό για τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μετά τα δύο, μυθικά διπλά πέρυσι στους τελικούς της Α1, οι Πειραιώτες έκαναν ακόμη ένα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού Superfoods με σκορ 79-77, για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο όταν με τα «όργια» Σπανούλη προηγήθηκαν ακόμα και με 10 πόντους (35-45). Στο δεύτερο μέρος, το τριφύλλι αντεπιτέθηκε, έπαιξε άμυνα και το γύρισε, ωστόσο στο φινάλε έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Παρά τον βομβαρδισμό από τα 6,75 (τρία συνεχόμενα τέτοια υπέγραψαν το 76-72 υπέρ των γηπεδούχων), στη συνέχεια έκανε τα πάντα λάθος, οι πρωταθλητές Ελλάδας ξετύλιξαν τα... δώρα και τελικώς, 3'' πριν τη λήξη ο Πρίντεζης με γκολ-φάουλ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Είχε προηγηθεί σκόπιμο φάουλ πάνω στον Καλάθη, ο οποίος είχε 1/2 βολές, ενώ στην εκπνοή και χωρίς ισορροπία, ο Φώτσης αστόχησε για το ροζ φύλλο αγώνα.

Στους 22 πόντους (16 ως το 20') σταμάτησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που είχε 8 ασίστ και πλέον νιώθει... πιο άνετα από ποτέ στο ΟΑΚΑ, 16 είχε ο «χρυσός» υπαρχηγός των θριαμβευτών, που ανέβασε φουλ στροφές στο δεύτερο 20λεπτο. Από πλευράς Παναθηναϊκού, 16 πόντους και 9 ασίστ είχε ο Καλάθης, 13 και 8 ριμπάουντ ο Φώτσης (4 επιθετικά), 14 ο Ρίβερς με δύο μεγάλα σουτ προς το τέλος, άλλους τόσους ο Σίνγκλεντον, που έπαιξε για... δύο, ενώ 9 και 8 προσέθεσαν Παππάς-Μπουρούσης αντίστοιχα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να διακρίνει το αμυντικό πρόβλημα του Έλληνα σέντερ στο pick and roll και να τον... χτυπά εκεί (στο 1ο μέρος, καθώς στο δεύτερο ο Πασκουάλ το... κατάλαβε και έπαιξε περισσότερο με Σίνγκλεντον-Φώτση). Έκανε ξανά «μπαμ» η... μοναξιά του Καλάθη στον άσο.

Στο 5-3 το ρεκόρ των μεγάλων νικητών και ενώ την άλλη εβδομάδα θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο 4-4 αυτό του Εξάστερου, ο οποίος θα παίξει στο κλειστό του Αμαρουσίου με την Νταρουσάφακα.

Το ματς


Σε... χαλαρό ρυθμό κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός «ακουμπούσε» την μπάλα στο ζωγραφιστό και με τον Μπιρτς προηγήθηκε 0-4. Ύστερα από 2:30' ο Παναθηναϊκός Superfoods άνοιξε λογαριασμό και ισοφάρισε, όμως είχε «θέμα» στην επίθεση -λόγω και της καλής άμυνας των φιλοξενούμενων- και με τρίποντο του Μάντζαρη, οι Πειραιώτες διατηρήθηκαν μπροστά, 4-9. O Σπανούλης σέρβιρε, οι υπόλοιποι τελειώναν τις φάσεις (4/4 με τρία καρφώματα ο Μπιρτς) και οι ερυθρόλευκοι παρέμεναν σε θέση «αφεντικού» (8-13). Όλα αυτά μέχρι να ξεσπάσει ένα... απίστευτο ρεσιτάλ σουτ από τα 6,75! Με back to back τρίποντα από Φώτση-Φελντέιν, οι πράσινοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα (14-13), όμως οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τον ίδιο τρόπο (με Σπανούλη-Λοτζέσκι) και ανέκτησαν τα ηνία, 19-21. Το τέμπο είχε «ανοίξει» για τα καλά και τελικώς δια χειρός Παππά διαμορφώθηκε το 23-23 της πρώτης περιόδου.



Καταστροφικά για τον μεν, ιδανικά για τον δε η εκκίνηση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Καλάθης-Ρίβερς έδειχναν κουρασμένοι (δεν είχαν βγει δευτερόλεπτο ως τότε), η πράσινη επίθεση ήταν πλήρως δυσλειτουργική και με τον εκπληκτικό Χάκετ να... ντύνεται Σπανούλης, ο Ολυμπιακός «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, ξεφεύγοντας με 23-32. Όσο το τριφύλλι δεν μπορούσε να βρει λύση στην επίθεση -παίζοντας χωρίς καθαρό άσο και στηριζόμενο κυρίως στις εμπνεύσεις του Μπουρούση- τόσο οι Πειραιώτες κρατούσαν στα χέρια τους το παιχνίδι και το μομέντουμ, προηγούμενοι 28-34. Ο «Μπουρού» διατήρησε τον Εξάστερο κοντά (ευστοχώντας σε τρίποντο για το 34-39), ωστόσο ο Ολυμπιακός τον... σημάδεψε στην άμυνα και ο Σπανούλης που νιώθει πιο άνετος από ποτέ στο κλειστό του Αμαρουσίου, πήρε... φωτιά! Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, τον ελάχιστο χώρο που έβρισκε μετά το σκριν -και το ότι ο Μπουρούσης δεν μπορεί να βγει επιθετικά πάνω στο στο pick n roll- ο αρχηγός των ερυθρολεύκων «μπουμπούναγε» το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο, φτάνοντας τους 16π. (4/5 από τα 6,75) και φέρνοντας την ομάδα του στο +10, 35-45! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με καλάθι του... πεισματάρη Φώτση (39-47) και τους πρωταθλητές Ελλάδας να ελέγχουν την κατάσταση.



Μπορεί ο Ολυμπιακός να διατήρησε το... μαξιλαράκι ασφαλείας στα πρώτα λεπτά (43-51), ωστόσο φαινόταν πως κάτι έχει... αλλάξει στον Παναθηναϊκό Superfoods. Η ομάδα του Πασκουάλ έπαιζε «δυνατά» στην άμυνα, δεν άφηνε τους Πειραιώτες να πάρουν «ανάσα» και μέσω αυτού έπαιρνε και ενέργεια στην επίθεση, με τον κόσμο να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση. Ο Ρίβερς ζεστάτηκε και με δύο δικά του τρίποντα, έφερε το τριφύλλι σε απόσταση αναπνοής (53-55), προτού ο Πρίντεζης πάρει την... σκυτάλη και απαντήσει με τον ίδιο τρόπο για το 53-58. Σε εκείνο το σημείο (4' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου), παραλίγο να... τιναχθεί στον αέρα το παιχνίδι όταν ένας-δυο ανεγκέφαλοι έριξαν κροτίδες, αλλά... τέλος καλό, όλα καλά. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έδειχναν να μην πατούν καλά, το άρτιο επιθετικό πλάνο του πρώτου ημιχρόνου είχε πάει περίπατο, λόγω και της εντυπωσιακής άμυνας του Παναθηναϊκού και κάπως έτσι ήρθαν τα πάνω-κάτω! Παρά το απίστευτο buzzer beater του Χάκετ (από τα 8 μέτρα με λόμπα), ο Καλάθης «ντύθηκε» Διαμαντίδης και σαν πραγματικός αρχηγός σήμανε την ανταπίεση, η οποία έφτασε σε σερί 8-0 για την ανατροπή και το 63-61 υπέρ του Εξάστερου στο 30'.



Κάτι η κερκίδα, κάτι η (αμυντική) αφύπνιση του Ολυμπιακού, κάτι η κούραση παρέσυραν τον Παναθηναϊκό και οι φιλοξενούμενοι με βρήκαν τον τρόπο να ανακτήσουν εκ νέου το προβάδισμα με τις δύο τρίποντες-βόμβες των Λοτζέσκι-Παπαπέτρου να γράφουν το 63-67, επτά λεπτά πριν το τέλος. Τα παλικαρίσια καλάθια του Παππά ισοφάρισαν προσωρινά την κατάσταση ωστόσο το τάιμ-άουτ του Σφαιρόπουλου και το μυαλό του Σπανούλη -κόντρα στην φανερά προβληματική πράσινη εικόνα στην επίθεση- έχρισαν ξανά αφεντικό τους Πειραιώτες με +4, 67-71. Ο Παναθηναϊκός αρνούταν να παραδοθεί και το έδειξε με τον πλέον... αποφασιστικό τρόπο! Με σταθερά την άμυνα και τρεις τρίποντες-βόμβες (δύο από Ρίβερς και μία από Φώτση), όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, αλλά προηγήθηκε με +4, 76-72. Ο Εξάστερος... βιάστηκε να το τελειώσει και οι αρχηγοί του Ολυμπιακού τον «τιμώρησαν» ισοφαρίζοντας σε 76-76, 1:21' πριν τη λήξη. Ο Σφαιρόπουλος έδωσε εντολή για σκόπιμο φάουλ στον Καλάθη, κάτι που τον δικαίωσε, αφού ο ομογενής γκαρντ είχε 1/2, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στην κατοχή τους την τελευταία επίθεση. Ο Σπανούλης οργάνωσε, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Πρίντεζη κι αυτός με «μάγκικο» καλάθι και φάουλ υπέγραψε το 77-79, αφού το χωρίς ισορροπία σουτ του Φώτση για τη νίκη, βρήκε στο... πουθενά.





Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Νίκολς, Ρίβερς 14 (4), Μποχωρίδης, Φώτσης 13 (2), Παππάς 9, Φελντέιν 3 (1), Μπουρούσης 8 (1), Καλάθης Ν. 16 (1)

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (4), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 11 (2), Λοτζέσκι 6 (2)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *