ροή ειδήσεων

Νομοσχέδιο στην Βουλή για ίδρυση επιχειρήσεων μέσω email


Μέσα σε λίγες ώρες και εξ αποστάσεως θα αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις



Μέσα σε λίγες ώρες και εξ αποστάσεως θα αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις και θα συστήνονται οι νομικές μορφές εταιρειών, σύμφωνα με δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που καταθέτουν την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με την Ημερησία, πρόκειται για τα νομοσχέδια «νέο πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» καθώς και για τις «Υπηρεσίες Μιας Στάσης - One Stop Shops».

Οι διατάξεις θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η δεύτερη αξιολόγηση.

Με το πρώτο νομοσχέδιο, καθιερώνεται η διαδικασία της «γνωστοποίησης» για την έναρξη μιας οικονομικής δραστηριότητας. Ο επιχειρηματίας ή νόμιμος εκπρόσωπός του θα μπορεί στέλνοντας στην αρμόδια αρχή ένα email ή ένα έγγραφο μέσω ταχυδρομείου να ξεκινά τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο νομοσχέδιο, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες μπαίνοντας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΜΗ θα μπορούν να συστήνουν τις εταιρείες τους μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς φορολογική ενημερότητα, αλλά και με μηδενικά παράβολα τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου πλαισίου.

Μέσω της τελευταίας επιλογής ο επιχειρηματίας, συμπληρώνοντας μια σειρά πεδίων, θα λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο τη σύσταση της επιχείρησής του χωρίς την παρεμβολή φυσικού προσώπου. Όλα τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για τη νομική υπόσταση μιας εταιρείας (εγκεκριμένο καταστατικό και ανακοίνωση σύστασης) θα αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο, με βάση την πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *