ροή ειδήσεων

Η «απάντηση» της Ελλάδας στην Τουρκία για τα F-35 - Τι δήλωσε ο Καμμένος (Video)


Πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίλ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα παραλάβει, όπως αναμενόταν τα δύο πρώτα F-35 το 2018, με την χώρα να ζητά από την παραγωγό εταιρεία Lockheed Martin επιπλέον 20 αεροσκάφη από τα 100 που έχει ήδη παραγγείλει.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για την Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο «Militaire.gr» αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας πως στο παρελθόν η Ελλάδα, εξαιτίας της ανευθυνότητας που επέδειξαν οι τότε κυβερνήσεις, έμεινε εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής του F-35.

Όπως τονίζει στην συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας, η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοήσει την είσοδο ενός αεροσκάφους πέμπτης γενιάς στο Αιγαίο, λέγοντας πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, ελπίζει στη συνδρομή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες ισορροπίες στο Αιγαίο.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως η χώρα μας πρόκειται να διεξάζει μια μελέτη αναφορικά με το τι θα μπορούσε να κάνει για την αναβάθμιση του στόλου της, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός των F-16, ανεξάρτητα από το αν η χώρα αποκτήσει ή όχι το νέο αεροσκάφος.



Πηγή: militaire.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *