Ένα ανεξήγητο μακάβριο λάθος που έκανε το Facebook, εμφάνισε περίπου δύο εκατομμύρια λογαριασμούς ολοζώντανων χρηστών του να ανήκουν σε πεθαμένους. Μεταξύ των «νεκρών» βρισκόταν και ο ίδιος ο συνιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Το λάθος διορθώθηκε και το Facebook ζήτησε συγγνώμη, αλλά το κακό είχε γίνει και ουκ ολίγοι χρήστες έπρεπε να καθησυχάζουν συγγενείς και φίλους ότι... ζουν.
«Ήταν ένα τρομερό λάθος που διορθώσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το BBC.
Το σχετικό χαρακτηριστικό στα προφίλ των χρηστών που έχουν πεθάνει, εισήχθη πέρυσι τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν τον λογαριασμό τους σε μια ιστοσελίδα εις ανάμνησή τους, αφότου θα έχουν αποβιώσει. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να δώσει εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμός του μετά τον θάνατό του.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.