ροή ειδήσεων

Tι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε σε δρόμους με βροχή


Από τα πρωτοβρόχια έως και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών, η οδήγηση σε συνθήκες
μειωμένης πρόσφυσης και ορατότητας έχει τα δικά της, πολύ σημαντικά «μυστικά». Στην ουσία, είναι οι πρακτικές που εξασφαλίζουν την επιβίωση του οδηγού και του αυτοκινήτου σε ένα περιβάλλον πολύ εχθρικό για κάθε όχημα.

Αυτές δεν αφορούν κάποιες εξαιρετικές ικανότητες οδήγησης. Αντίθετα, έχουν να κάνουν με απλές συνήθειες που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε. Το μεγαλύτερο μυστικό, είναι ότι αυτές μπορούν να σταθούν σωτήριες τόσο για τη ζωή μας, όσο και για την περιουσία μας. Τι κάνουμε λοιπόν:

1. Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών μας και το πάχος του πέλματος που πρέπει να είναι άνω των 4 χιλιοστών. Αλλιώς, σπίτι ή στο βουλκανιζατέρ.

2. Φώτα σωστά ρυθμισμένα, υαλοκαθαριστήρες σε καλή κατάσταση και υγρό πλύσης του παρμπρίζ σε πληρότητα απαραίτητα.

3. Φροντίζουμε όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου να είναι καθαρά και στο εσωτερικό τους μέρος.

4. Για την άμεση αντιμετώπιση της υγρασίας και το θάμπωμα των γυάλινων επιφανειών, χρησιμοποιούμε απαραιτήτως το air condition. Ναι, ακόμα και όταν έχουμε επιλέξει το ζεστό αέρα.

5. Οδηγούμε σαν να μεταφέρουμε αυγά. Ήπιες επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις και σταδιακή αλλαγή της κινητικής κατάστασης του αυτοκινήτου μας επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο και αποτρέπουν απώλεια πρόσφυσης.

6. Αποφεύγουμε το πέρασμα από συσσωρευμένα νερά. Αν πρέπει να περάσουμε, ελέγχουμε να μην υπερβαίνουν το ύψος του χαμηλότερου σημείου του αμαξώματος και η ταχύτητα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή. Κάτω από τα νερά μπορεί να κρύβονται λακούβες, εντελώς κατεστραμμένο οδόστρωμα ή εμπόδια.

7. Αν η νεροποντή είναι εξαιρετικά ισχυρή και κινείστε σε αυτοκινητόδρομο, θα παρατηρήσετε ότι μετά βίας βλέπετε τα εμπρός αυτοκίνητα, κυρίως λόγω του σπρέι νερού που δημιουργούν τα ελαστικά. Σε αυτή την περίπτωση ανάψτε το πίσω φως ομίχλης για να είστε ευκολότερα ορατοί. Σβήστε το όμως αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ορατότητα, διότι ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα, δημιουργεί έντονη αντανάκλαση.

8. Μην ανάβετε τους εμπρός προβολείς ομίχλης αν δεν υπάρχει ομίχλη. Η αντανάκλασή τους στο βρεγμένο οδόστρωμα, είναι πολύ ενοχλητική.

9. Μην προσπαθήσετε ποτέ να περάσετε από σημεία όπου το νερό διασχίζει με ορμή κάθετα το οδόστρωμα. Καλύτερα γυρίστε πίσω ή μείνετε σε ασφαλές σημείο στο αυτοκίνητο.

10. Έχετε την προσοχή σας στραμμένη 100% στην οδήγηση. Όταν η πρόσφυση και η ορατότητα είναι μειωμένες, απαιτούνται η απόλυτη εγρήγορση και η σωστή κρίση του οδηγού. Αφήστε το κινητό τηλέφωνο στην άκρη μόνο για περίπτωση ανάγκης και τις συζητήσεις με τους συνεπιβάτες σας για άλλη ώρα.

Πηγή: gazzetta.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *