επικαιρότητα

Στις 10:30 στη Νίσυρο ο Τσίπρας για να εξαγγείλει μέτρα για τα νησιά -Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύουν

Από τη Νίσυρο θα ανακοινώσει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα για τη νησιωτική πολιτική.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, o πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πιθανόν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς επίσης και τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο κ. Τσίπρας με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα φθάσει στο νησί στις 10:30 με ελικόπτερο. Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου και τοπικοί παράγοντες.


Θα εξαγγείλει τη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Ακόμα, αναμένεται να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.

iefimerida

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης