ροή ειδήσεων

Οι 15 σημαντικότερες ειδήσεις του 2016


Το 2016 φεύγει και η ανθρωπότητα μάλλον αναστενάζει με ανακούφιση. Ήταν και αυτή μία χρονιά με πολλά σημαντικά γεγονότα, δυστυχώς άσχημα. Πόλεμοι, τρομοκρατικές επιθέσεις, κοινωνικό-πολιτικά γεγονότα, θάνατοι διασήμων, αγαπημένων καλλιτεχνών, το ανθρώπινο δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το news.gr ξεχώρισε τις 10 ειδήσεις που απασχόλησαν περισσότερο την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα από όλους τους τομείς, πολιτική, οικονομία, κοινωνία και lifestyle.

Με διεθνές ενδιαφέρον
Πολεμος στη Συρία - ΧαλέπιΤα τελευταία 6 χρόνια του εμφυλίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι νεκροί, ανέρχονται σε 310.000 και οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη χώρα φτάνουν τα 9 εκατομμύρια. Στα τέλη Δεκεμβρίου ο Άσαντ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του καθεστώτος διώχνοντας το Ισλαμικό Κράτος από το Χαλέπι. Στις 30 Δεκεμβρίου, στις 00.01, τέθηκε σε ισχύ κατάπαυση του πυρός, με εγγυήτριες δυνάμεις την Ρωσία και την Τουρκία – μία σημαντική ελπίδα για την αρχή του τέλους του πολέμου.

Τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες - Νίκαια -Βερολίνο
Το 2016 κατέδειξε την τρωτότητα της Ευρώπης στην τζιχαντιστική τρομοκρατία και πολλές μεγάλεις πόλεις έγιναν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Στις τρεις μεγαλύτερες επιθέσεις, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι.

Ντόναλντ Τραμπ
Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ – κόντρα σε όλες τις ελπίδες και τα προγνωστικά - εξελέγη ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι φόβοι όλων ότι οι ισορροπίες του κόσμου θα αλλάξουν , θα αρχίσουν να επιβεβαιώνονται – ή όχι - από τις 20 Ιανουαρίου του 2017, οπότε και θαα αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Brexit
Τον Ιούνιο του 2016, οι Βρετανοί – παρά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων - αποφάσισαν με δημοψήφισμα την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα γερό χτύπημα στην ενότητα της ΕΕ.

Φιντέλ Κάστρο
Ο θάνατος του ιστορικού ηγέτη της Κούβας στις 25 Νοεμβρίου 2016 ήταν ένα γεγονός που απασχόλησε τον διεθνή Τύπο, που άρχισε να αμφισβητεί τα έργα και τις ημέρες του Κομαντάντε, στα 50 χρόνια της εξουσίας του. Στη κηδεία του δεν παρευρέθησαν οι δυτικοί ηγέτες, ωστόσο, ο Κάστρο έχει περάσει ήδη στην ιστορία.

Προσφυγική κρίση
Αρχίζοντας από τα μέσα του 2015, η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, με βασικές πύλες εισόδου των προσφύγων και μεταναστών την Ελλάδα και την Ιταλία – κορυφώθηκε μέσα στο 2016. Χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου, διεθνής προσωπικότητες έφτασαν στα ελληνικά νησιά για συμπαράσταση ( από τον Πάπα μέχρι την Αντζελίνα Τζολί), έκλεισε η Βαλκανική οδός και η ΕΕ σύναψε με την Τουρκία συμφωνία, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε στην ουσία ποτέ.

Πραξικόπημα Τουρκία
Η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία ξεκίνησε τις βραδινές ώρες της 15ης Ιουλίου και έληξε τις πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου, με 265 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Η τουρκική κυβέρνηση – με αφορμή το γεγονός – προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις σε στρατό, δικαιοσύνη και δημόσιο, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Έγιναν δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις ενώ, τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθηκαν οι συλληφθέντες προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις από ΜΚΟ και οργανισμούς.

Αεροπορική τραγωδία Σαπεκοένσε
Η βραζιλιάνικη ομάδα ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην Κολομβία στις 29 Νοεμβρίου, καθώς επιβίωσαν μόλις 5 από τους συνολικά 81 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

Prince - Μπάουι - Κοέν –Τζορτζ Μάικλ
Το 2016 ήταν μια «μαύρη» χρονιά για την τέχνη. Διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί άφησαν την τελευταία τους πνοή και ο θάνατος του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Από τα μεγαλύτερες θλιβερές ειδήσεις ήταν οι θάνατοι του «πρίγκιπα» της ποπ Prince, του θρυλικού πλέον ροκ-σταρ και ανατρεπτικού καλλιτέχνη Ντέηβιντ Μπάουι, του μεγάλου Καναδού τραγουδοποιού Λέοναρτν Κοέν και πριν λίγες μέρες – ανήμερα των Χριστουγέννων - του διάσημου τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ, που έφυγε σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Αντελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ
Τέλος, ένα θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν όλα τα μέσα ενημέρωσηςεκτενώς - από αυστηρά ειδησεογραφικά μέχρι αθλητικά - ήταν το διαζύγιο-βόμβα του πιο διάσημου ζευγαριού του Χόλυγουντ. ΤΖολί και Πιτ ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2017.

Στην Ελλάδα
Παντελής Παντελίδης
Ο ξαφνικός θάνατος του νεαρού δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή σε τροχαίο στη Γλυφάδα, στις 18 Φεβρουαρίου 2016, σόκαρε την κοινή γνώμη και αποτέλεσε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων για εβδομάδες. Στο επίσημο πόρισμα αναφέρεται ότι το τζιπ που οδηγούσε έτρεχε με περισσότερα από 118 χιλιομέτρων την ώρα. Το όχημα έχασε την πορεία του χωρίς να υπάρξει παρεμβολή άλλου οχήματος ενώ επίσης δεν αναφέρονται ίχνη φρεναρίσματος. Ως αιτία του δυστυχήματος παρουσιάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Έως και σήμερα η οικογένεια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο τιμόνι να μην βρισκόταν ο ίδιος.

Κωστής Στεφανόπουλος
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005, ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετων στις 20 Νοεμβρίου 2016.

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα
Τον περασμένο Νοέμβριο, τα φώτα του πλανήτη έπεσαν στην Αθήνα. Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε την Ελλάδα πρώτη φορά ως αμερικανός Πρόεδρος και έκανε την αθηναϊκή πρωτεύουσα απροσπέλαστο φρούριο, με χολιγουντιανά μέτρα ασφαλείας. Η επίσκεψη του στην Ακρόπολη και η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες και διεθνώς.

Τηλεοπτικές Άδειες
Ο μαραθώνιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Εποικοινωνίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι 4 «νικητές» και οι πολλοί «χαμένοι» και τελικά η ακύρωση του νόμου Παππά από το ΣτΕ, καθήλωσε τους Έλληνες τηλεθεατές στους δέκτες τους για μερόνυχτα.

Ολυμπιονίκες στο Ρίο
Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Ρίο της Βραζιλίας στις 21 Αυγούστου του 2016, με την Ελλάδα να κατακτά τρία χρυσά, δύο χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο – η 5η πιο πετυχημένη παρουσία της χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Κατερίνα Στεφανίδη και οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής της ιστιοπλοΐας έκαναν εκείνες τις ημέρες τους ταλαιπωρημένους Έλληνες να φουσκώνουν από περηφάνια και να χαμογελούν.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *