ροή ειδήσεων

Καζαμίας... 2017


Όποιος διαβάζει antinews ξέρει ότι ο καθιερωμένος Καζαμίας πέφτει πάντα μέσα. Είμαστε μάντεις, πώς να το κάνουμε, γι’ αυτό και θα προβλέψουμε μήνα – μήνα τι θα γίνει στην Ελλάδα.



Ιανουάριος

Ο πρώτος μήνας της χρονιάς βρίσκει τον Τσίπρα και τον Μπούλη ξανά στην εξουσία, αλλά να μετράνε τα ραδίκια ανάποδα. Το ασφαλιστικό των επαγγελματιών είναι τόσο καλό που 1,5 εκατ. από δαύτους βγαίνουν στους δρόμους και καίνε τα 500ευρα που είχαν στο στρώμα. Α, μην το ξεχάσουμε. Εκεί προς τα τέλη του μήνα ο τουρίστας της Ραφήνας ανακοινώνει ότι πάει διακοπές διότι κουράστηκε να βοηθά τον Αλέξη και λέει να κάνει κανένα διάλειμμα.



Φεβρουάριος

Μήνας προεκλογικός. Ο Τσίπρας αλαφιασμένος ξυπνά από τον ύπνο του (κανονικό και μεταφορικό) και φωνάζει: «Περιστέρα, σώσε με, είδα τον Σόιμπλε να περπατά. Έκανε το θαύμα της η Μεγαλόχαρη, λες να μας χαρίσει κανένα χρέος και να φορέσω τη γραβάτα»;

Ο Κυριάκος από την άλλη ξυπνά και τσιμπιέται «είμαι ακόμη αρχηγός της ΝΔ και έτοιμος για πρωθυπουργός»; Πάει στον πατέρα του και του ζητά την ευχή. Αυτή που έδωσε και στην Ντόρα κι από τότε έπεσε στη μαύρη κατάθλιψη. Ο Επίτιμος κάνει την έκπληξη και λέει του Κυριάκου: «Κάνε πέρα γιε μου, θα γίνω εγώ πρωθυπουργός, έχω χρόνια ακόμη μπροστά μου».



Μάρτιος

Εκλογές με λίστα και οι αρχηγοί φτιάχνουν μια σκληρή ομάδα βουλευτών που θα ψηφίζουν ό,τι μνημόνιο φέρνει η τρόικα. Ο Μπούλης εθεάθη σε καντίνα της Πειραιώς, κάτω από τα γραφεία της ΝΔ, να τρώει οκτώ διπλόπιτα και έξι βρόμικα και να νιαρουρίζει «πάρτε με κι εμένα πίσω, ανήκω στην παράταξη». Η οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο. Το πλεόνασμα έφτασε τα 20 δις ευρώ και ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος αποφάσισε να δώσει μέρισμα και στους Γερμανούς συνταξιούχους.



Απρίλιος

Ο Βασίλης Λεβέντης, που στο μεταξύ έχει γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, πιέζει τον Μητσοτάκη να κάνει οικουμενική κυβέρνηση. Ο Καλλιάνος της ΝΔ λέει τον κακό του τον καιρό στον Κυριάκο και τον προτρέπει «κάνε τώρα εκλογές για να σωθείς από τον μπάρμπα Βασίλη». Ο Τσίπρας μοιάζει να έχει πάρει ψυχοφάρμακα. Λιάζεται στα Εξάρχεια μαζί με τον Τζανακόπουλο και πέντε χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες και η κυρά Τασία μοιράζει καφέδες της παρηγοριάς και παξιμάδια για τον θάνατο της Αριστεράς. «Ένα φραπέ με ολίγη», ακούγεται από το στόμα του μπάρμπα Αλέκου ο οποίος κυκλοφορεί με γκομενάκι αριστερό κι έχει στο μεταξύ ξανανιώσει.



Μάιος

Το πλεόνασμα έφτασε τα 50 δις. Οι πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους και γελάνε κρατώντας πλακάτ που γράφουν «η εργασία απελευθερώνει». Στην πλατεία Συντάγματος στήνεται άγαλμα του Κατρούγκαλου που έλυσε το ασφαλιστικό. Πέθαναν και όσοι συνταξιούχοι έμειναν, επομένως τα Ταμεία δε δίνουν πια συντάξεις. Αγωνία στη ΝΔ. Ζήλεψε η Ντόρα τον αδερφό της που έγινε πρωθυπουργός. Από τη ζήλια της άλλαξε χαρακτήρα… Έγινε καλός άνθρωπος. Ο Χριστός έκανε το θαύμα του. Α, ο Μητσοτάκης ο πατήρ ζει ακόμη και παίζει τάβλι με τον Φλαμπουράρη. Μια τραγική είδηση έρχεται από το εξωτερικό. Ο Πολ Τόμσεν έγινε υπουργός Οικονομικών του Τραμπ κι έρχεται στην Αθήνα για να μοιράσει το σχέδιο Μάρσαλ το οποίο περιλαμβάνει χαβιάρι, σαμπάνια και γκομενάκια από αυτά που ο Ντόναλντ γνώριζε στα πάρτι πριν γίνει Πλανητάρχης.



Ιούνιος

Ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού, πρώτος ο Μητσοτάκης άρχισε τα μακροβούτια. Το πρωτάθλημα το πήρε ξανά ο Ολυμπιακός και η φιέστα που κάνει ο Μαρινάκης περιλαμβάνει κρουαζιέρες για όλους τους φιλάθλους της ομάδας με κάτι περίεργα πλοία που αρχίζουν από Ν. Άφαντος ο Τσίπρας, αναζητείται σε κάμπινγκ της Αριστεράς ή σε φροντιστήριο αγγλικών. Την έπεσε σε μια τουρίστρια ονόματι Άνγκελα λέγοντάς της σε άπταιστα αγγλικά «μανδάμ, πάμε να σου δείξω τις γραβάτες μου». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει την εμφάνισή της έπειτα από καιρό. Καταγγέλλει τη Βουλή ως επονείδιστη και ζητά τη διαγραφή της. Δίπλα της επανεμφανίζεται η Ραχήλ Μακρή μετά από μια ακόμη φωτογράφιση. Ένας φαλακρός μπάτλερ δηλώνει «Βαρουφάκης» και κραδαίνει κάτι περίεργα νομίσματα με το πρόσωπο της Δανάης από τη μια και της Βαλαβάνη από την άλλη. Απτόητος ο πρωθυπουργός Κυριάκος ανακοινώνει την πλήρη αποπληρωμή του χρέους από το πλεόνασμα που δεν έχουμε, τι να το κάνουμε πια. Ήρθε η ανάπτυξη.



Ιούλιος

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και νέος αρχηγός γίνεται η… Περιστέρα Μπαζιάνα η οποία στο μεταξύ έχει γίνει και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πάντοτε με αξιοκρατία. Στις πρώτες δηλώσεις της λέει «Μαρέβα, ετοιμάσου να σε κατατροπώσω… στο μπριτζ». Στο αεροδρόμιο συλλαμβάνουν έναν περίεργο τύπο με τσακαλωμένο σακάκι που έχει στις βαλίτσες του 800 χιλιάδες ευρώ, 1 εκατ. σε λίρες, ομόλογα, μετοχές της Goldman και φωνάζει με περίεργη προσφορά «εγώ είμαι Τσακαλώτο. Είμαι Παοκτζής και μαυροσκούφης και έφερα την περιουσία μου στο Ελλάντα». Κατά τ’ άλλα, τα συνηθισμένα. Ο Κυριάκος στο Μαξίμου, δίνει εντολή να προσληφθούν 100 χιλιάδες συμβασιούχοι με το διάταγμα Παυλόπουλου.



Αύγουστος

Ο αγαπημένος Αλέξης ξεκινά νέα καριέρα. Γίνεται πρέσβης των αριστερών κομμάτων και επισκέπτεται αρχικά την Κορέα, στη συνέχεια την Κούβα και σειρά παίρνει η Μποτσουάνα. Η Περιστέρα κάνει σκληρή αντιπολίτευση, η… first lady Μαρέβα βάφει ροζ το Μαξίμου ενώ ο Κουτσούμπας αμφισβητείται από τον… Τζίμη Πανούση που τραγουδά την «Κατιούσα». Ο λαός κάνει τα μπάνια του, όχι στις ελληνικές θάλασσες αφού ο Κυριάκος μοιράζει το πλεόνασμα δίνοντας εισιτήρια για τις Μπαχάμες σε όλους τους Έλληνες. Η χώρα βγαίνει στις αγορές και μάλιστα αγοράζει όλα τα γερμανικά ομόλογα. Η Μέρκελ, λίγο πριν τις εκλογές αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από την Αθήνα και υπογράφει μνημόνιο.



Σεπτέμβριος

Εκλογές στη Γερμανία και νικητής είναι το… Die Linke, ο φίλος του Τσίπρα δηλαδή. Η επανάσταση ξεκινά από το Βερολίνο και ο Βαρουφάκης γίνεται υπουργός Οικονομικών στη θέση του Σόιμπλε. Στην τελετή παραλαβής ρίχνει κλωτσιά στο καροτσάκι και φωνάζει «γυναίκα, σήμερα τσάκισα τον Βόλφγκανγκ, αύριο θα κλείσω τις γερμανικές τράπεζες».

Α, ξεκινά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με την ανακήρυξη του πρωταθλητή. Ο Μαρινάκης παίρνει το κύπελλο και συγκινημένος κάνει δηλώσεις στο κανάλι One, και στον Τάκη Τσουκαλά. Στο ίδιο κανάλι διευθυντής έχει γίνει ο Παππάς, ενώ ο Κρέτσος φέρνει τους καφέδες το πρωί και ξεσκονίζει το γραφείο. Ο Καλογρίτσας εξαγοράζει τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη και αγοράζει 10 χιλιάδες πρόβατα. Βοσκός ο Βαξεβάνης αφού η εφημερίδα του δεν είναι πλέον ούτε για να τυλίγεις ψάρια.



Οκτώβριος

Η Ελλάδα γιορτάζει τα γενέθλια του πατέρα του πρωθυπουργού που έκλεισε τα 100, 110; Ποιος ξέρει, το ξέχασε κι ο ίδιος. Η κυβέρνηση έχει προβλήματα και αποφασίζεται η συνεργασία με τον Μπούλη ο οποίος γίνεται υπουργός Άμυνας. Γκρίνιες στη ΝΔ γιατί πρόεδρός της έχει γίνει ο… Αντώναρος ο οποίος με απανωτά τουίτ λέει «έρχεται ο Μεγάλος, τρέμετε μόλις τέλειωσαν οι διακοπές. Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει με μια ακόμη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αυτή τη φορά του υπουργού Παιδείας, που είναι η Ρεπούση, στο πλαίσιο της διεύρυνσης προς το κέντρο. Αίφνης, πολιτική κρίση. Παραιτείται ο Προκόπης γιατί βαρέθηκε να ανακηρρύσεται επίτιμος σε κάθε ραχούλα που πάει. Νέος Πρόεδρος εκλέγεται ο «κουρασμένος» της Ραφήνας. Οι πρώτες του δηλώσεις «δίνω άδεια σε όλους τους Έλληνες να πάνε διακοπές».



Νοέμβριος

Ιστορικός χιονιάς λέει η Χριστίνα Σούζη στον Σκάι ο οποίος έχει μετατραπεί σε ψυχαγωγικό κανάλι αφού πλέον δεν υπάρχει λόγος να κάνει πολιτική κριτική. Όλα πάνε ρολόι, ο Πορτοσάλτε πήρε σύνταξη και ο Μπάμπης έγινε επικεφαλής του ΔΝΤ. Στις 17 Νοέμβρη γίνεται κάτι πρωτόγνωρο στην Ελλάδα. Καίγονται τα Εξάρχεια αλλά ο Κυριάκος δηλώνει «θα καθαρίσω την περιοχή σε 48 ώρες». Ο υπουργός Μπούλης ευλογεί τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ενώ από την Τουρκία έρχονται εκατοντάδες μετανάστες εθνικότητας… Ρωσίας αφού πλέον η χώρα του Πούτιν πεινάει και ζητά να τυπωθούν στην Ελλάδα ρούβλια.



Δεκέμβριος



Η ρόδα του Καμίνη επιτέλους γυρίζει στο Σύνταγμα και όλη η χώρα κλαίει από χαρά. Πρώτος πελάτης ο Κώστας Σημίτης που θυμάται τα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ.



Στη ΝΔ συμβαίνουν ιστορικά γεγονότα. Πρόεδρος γίνεται η… Ντόρα Μπακογιάννη που θυμάται με δάκρυα το μακρινό 2009. Διαγράφει τον Καλαματιανό ο οποίος ιδρύει κόμμα και παίρνει 30%. Η Ντόρα μένει με τον Ισίδωρο και βρίζει σε άπταιστα γαλλικά. «Φτάνει πια. Δεν μπορώ να είμαι άλλο η Κλεοπάτρα του… Αντώνη». Πάει σπίτι της, αποχαιρετά τον πατέρα της και παίρνει κώνειο να φαρμακωθεί.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *