ροή ειδήσεων

Η 25ετής διαδρομή της Praktiker στην Ελλάδα


στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο

Η Praktiker Hellas συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, με μια δυνατή ομάδα 1.400 εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της. Advertorial.

Από το 1991 -οπότε εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της στην Αθήνα- έως σήμερα η αλυσίδα Praktiker Hellas έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή με την έννοια του «φτιάξ’ το μόνος σου» και τον ευρύτερο χώρο των ιδιοκατασκευών. Παράλληλα, προσφέρει είδη οικιακού εξοπλισμού (ηλεκτρικές συσκευές, είδη για το σπίτι, διακόσμηση κ.ά.), γκάμα που την καθιστά ένα σύγχρονο πολυκατάστημα για το σπίτι.

Στο σύνολο των 25 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά η Praktiker Hellas έχει καταγράψει κύκλο εργασιών ύψους 4,2 δισ. ευρώ και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, Φ.Π.Α. και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας. Η αλυσίδα επίσης έχει δημιουργήσει 1.400 θέσεις εργασίας, αυξημένες κατά 7% σε σχέση με το 2015. Είναι δε αξιοσημείωτο πως ο μέσος όρος διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού ανέρχεται σε 89,5%.

Επιπλέον, η εταιρία προμηθεύεται από 400 προμηθευτές, εκ των οποίων το 76% αφορά σε ελληνικές επιχειρήσεις. Το 2015 τερμάτισε με κύκλο εργασιών της τάξης των 167 εκατ. ευρώ (+3,8% σε σχέση με το 2014) και προ φόρων κέρδη της τάξης των 2,09 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί θετικές προβλέψεις και για τη χρήση του 2016.

Σήμερα λειτουργεί ένα δίκτυο 15 καταστημάτων πανελλαδικά, το οποίο εξυπηρετεί 6 εκατομμύρια καταναλωτές ετησίως. Παράλληλα, υπήρξε η πρώτη αλυσίδα που λειτούργησε ηλεκτρονικό κατάστημα και διαθέτει εξειδικευμένη υπηρεσία για B2B αγορές.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της, με προτεραιότητα το κατάστημα-ναυαρχίδα της αλυσίδας στην περιοχή του Ταύρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η αλυσίδα προγραμματίζει για το 2017 επενδύσεις της τάξης των 9 εκατ. ευρώ, όταν στην 25ετία, οι αθροιστικές επενδύσεις της έφθασαν τα 90 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της αλυσίδας και στην ανακαίνιση των καταστημάτων της. Ακόμη, μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Praktiker αποτελεί και η επέκταση του δικτύου της με δύο νέα σημεία πώλησης, στην Ανατολική Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2014, η Praktiker Hellas αποτελεί μέλος του καναδικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited, που από το 1985 είναι γνωστός για το σημαντικό του ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών.

Η 25ετής διαδρομή της Praktiker στην Ελλάδα
Η διαδρομή της Praktiker Hellas από το 1991 και το πρώτο κατάστημα της στο Ελληνικό, συνεχίστηκε αδιάκοπτα και φτάνει πλέον τα 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Στο τέλος του 1995 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου της εταιρίας με δύο καταστήματα στην Αθήνα (Ταύρος, Αγ. Βαρβάρα) και από ένα στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Το 2001 ανοίγει το κατάστημα της Μεταμόρφωσης και το 2006 εγκαινιάζεται το 8ο κατάστημά της Praktiker στο Βόλο, το οποίο αποτελεί την αφετηρία της νέας φάσης επέκτασης της εταιρίας, με μεσαίου μεγέθους καταστήματα.

Στη συνέχεια, το 2007 ένα ακόμα κατάστημα μεσαίου μεγέθους ξεκινά τη λειτουργία του, στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το τέλος του έτους σηματοδοτείται με τα εγκαίνια του 10ου καταστήματος της Praktiker στη Μάνδρα Αττικής. Το καλοκαίρι του 2008 η εταιρία εγκαινιάζει το 11ο κατάστημά της στην πόλη της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί το δεύτερό της στην Πελοπόννησο, ενώ, δύο χρόνια αργότερα το 12ο σε σειρά κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εταιρία συμπληρώνει την παρουσία της στη Β. Ελλάδα με το κατάστημά της στην Ξάνθη το 2011 και εκείνο της Αλεξανδρούπολης το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου έτους εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2016 άνοιξε το 15ο κατάστημα της αλυσίδας στη Ρόδο, ενώ στα άμεσα σχέδια της Praktiker είναι δύο ακόμη καταστήματα, στην Ανατολική Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Από τον Απρίλιο του 2014, η Praktiker Hellas αποτελεί μέλος του καναδικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited, που είναι γνωστός για τις επιτυχείς επενδύσεις του σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *