ροή ειδήσεων

Κούνεβα: Από δωρεές αλληλεγγύης οι 340.000 ευρώ των καταθέσεών μου


Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν ως δωρεές ευρώ το ευρώ μετά την επίθεση που είχε δεχθεί και χάρη σ' αυτά συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπείες

Δωρεές που προέρχονται από το κίνημα αλληλεγγύης, μετά την επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Δεκέμβριο του 2008 αποτελούν τα χρήματα που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες της ευρωβουλευτoύ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με γραπτή της δήλωση.

Η κ. Κούνεβα απαντώντας στα δημοσιεύματα μερίδας του ελληνικού Τύπου σχετικά με χρηματικό ποσό που περιέχεται στη δήλωση πόθεν έσχεν της, ως «καταθέσεις από δωρεές» υπογραμμίζει πως πρόκειται για «χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο», χάρη στα οποία συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία στην Ελλάδα και εξωτερικό.



Ολόκληρη η δήλωση της Κ. Κούνεβα:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ' αυτήν ως "καταθέσεις από δωρεές" είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. Χάρη σ' αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *