επικαιρότητα

Πώς καταφέρνουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους να είναι τόσο φτηνές;


Σκέφτεστε να πάτε ταξίδι. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξετε είναι να βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και σε αυτό βοηθούν πολύ οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν τα πιο φτηνά εισιτήρια που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ με ποιον τρόπο έχουν καταφέρει οι εταιρείες αυτές να «ρίξουν» τόσο πολύ το κόστος στα εισιτήρια;

Το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι Wendover Productions στο Youtube εξηγεί με ποιον τρόπο τα καταφέρνουν οι εταιρείες αυτές, και συγκεκριμένα όσες λειτουργούν στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ένας από τους λόγους είναι ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν. Κι αν νομίζετε ότι τα αεροπλάνα τους είναι παλιά, το βίντεο έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι εταιρείες χαμηλού κόστους χρησιμοποιούν νεότερα αεροπλάνα γιατί έχουν μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και άρα χαμηλότερο κόστος. Επίσης έχουν συνήθως μόνο έναν τύπο αεροπλάνου, που κάνουν συνεχώς πτήσεις μέσα στην ημέρα σε πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς, βγάζοντας περισσότερα χρήματα.

Όπως γνωρίζουμε, κατά την διάρκεια της πτήσης, οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν προσφέρουν φαγητό ή ποτό δωρεάν, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος. Υπάρχουν, όμως, και άλλα μικρά μυστικά, όπως ότι σε ορισμένες εταιρείες, τα καθίσματα δεν πηγαίνουν πίσω, κάτι που μειώνει την αγοραστική τιμή της κάθε καρέκλας και τους γλιτώνει χρήματα από την συντήρηση.

Οι αεροσυνοδοί είναι συνήθως στην αρχή της καριέρας τους και εκτός από τον ρόλο τους ως αεροσυνοδοί, μοιράζονται και εργασίες, όπως είναι η καθαριότητα του αεροσκάφους.

Επιπλέον, οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν πετάνε από τα μεγάλα κεντρικά αεροδρόμια των πόλεων, αλλά από μικρότερα πιο φτηνά αεροδρόμια.

Θα έχετε παρατηρήσει, επίσης, ότι όταν κατεβαίνετε από πτήση χαμηλού κόστους, σπάνια θα βγείτε από την φυσούνα, αλλά από σκάλες.

Δείτε όλους τους λόγους που καταφέρνουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν χαμηλό το κόστος, σε αυτό το βίντεο.

Πηγή: huffingtonpost.gr
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά