ροή ειδήσεων

«Πόντιος Πιλάτος» το ΕΣΡ για τη μετάδοση ομιλιών της Χρυσής Αυγής


«Νίπτει τας χείρας» του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στο ζήτημα της προβολής της Χρυσής Αυγής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς (κρατικούς και ιδιωτικούς), καλώντας τους να κρίνουν «κατά περίσταση» οι ίδιοι αν θα πρέπει να μεταδίδονται ή όχι οι πολιτικές ομιλίες της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το σχετικό ερώτημα στο ΕΣΡ είχε υποβληθεί από την ΕΡΤ μετά την κριτική που δέχτηκε για τη μετάδοση ομιλιών της Χρυσής Αυγής. Συνεπώς είναι στην κρίση της διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά και κάθε τηλεοπτικού σταθμού, να προβάλει τις ομιλίες της Χρυσής Αυγής αξιολογώντας αν συντρέχουν οι λόγοι (ρατσιστικές αναφορές, προτροπή σε βία κλπ) για μη μετάδοση τους.

Ωστόσο, το ΕΣΡ υπενθυμίζει και τη νομοθεσία βάσει της οποίας οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί «οφείλουν να τηρούν έναντι των κοινοβουλευτικών κομμάτων την αρχή της (αναλογικής) ισότητας κατά την παρουσίαση πληροφοριών και ειδήσεων σχετικών με την πολιτική τους δραστηριότητα».
Πως θα γίνει, λοιπόν, αυτή η αξιολόγηση των προς μετάδοση ομιλιών των αρχηγών κομμάτων και εν προκειμένω, της Χρυσής Αυγής;

Μια από τις λύσεις που προτείνεται από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη, είναι οι διοικήσεις των σταθμών να ζητούν μαγνητοσκοπημένο υλικό και αφού διαπιστωθεί πως δεν προκύπτουν κάποια από τα προαναφερόμενα ζητήματα, να το μεταδίδουν.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *