ροή ειδήσεων

Εμίρ Κουστουρίτσα : «Η νίκη του Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο»


Η νίκη του Donald Trump στις εκλογές των ΗΠΑ επέτρεψε στον κόσμο να αποφύγει
μία μαζική πολεμική σύγκρουση, η οποία θα ξεσπούσε αν είχε γίνει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.


«Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα πηγαίναμε σε μεγάλο πόλεμο, αλλά τώρα, με τον Trump, νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Κουστουρίτσα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα την Τετάρτη, όπως αναφέρεται από το TASS.


Ο νικητής των δύο Χρυσών Φοινίκων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, “On the Milky Road”.



Η ιστορία της ταινίας, με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσικαι τον ίδιο τον Κουστουρίτσα, εκτυλίσσεται στη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου του 1992-1995.


«Ο πόλεμος ποτέ δεν θα μας αφήσει. Πάντα θα υπάρχει πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια τυπική κατάσταση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτόν τον πόλεμο. Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν ήταν ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι αυτό είναι για το οποίο μας μιλά η ταινία», εξήγησε ο γεννημένος στη Βοσνία παραγωγός.


Ο Κουστουρίτσα είπε επίσης ότι η εμφάνισή του στο “On theMilky Road” ήταν η τελευταία του μπροστά από τις κάμερες ως ηθοποιός.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *