ροή ειδήσεων

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για την εθνική νησιωτική πολιτική


στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης

Σύσκεψη για «τη συγκρότηση της νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής» συγκαλούν στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, κυρίας Χριστίνας Καλογήρου και κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, των περιφερειαρχών Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου και Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.


Εκτός των περιφερειαρχών από τις τέσσερις νησιωτικές περιφέρειες, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ακόμα οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής-Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, Μαγνησίας κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος ΠΕΔ Ιονίων νήσων και δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «είναι η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για θέματα εδαφικής συνοχής και ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών. Πραγματοποιείται αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, σε Νίσυρο και Τήλο. Έχει στόχο την άρθρωση των ελληνικών προτάσεων που θα υποβληθούν στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ώστε τελικώς, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας, να παρουσιαστεί, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *