ροή ειδήσεων

Διατροφικές οδηγίες μέσα στις γιορτές!


Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εκπλήξεων και της χαράς, του φαγητού
και των λαχταριστων γλυκών! Όλοι σκεφτόμαστε τις γιορτινές μέρες και πιο συγκεκριμένα τα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν πρεπει όμως να εκμεταλλευτούμε τη γιορτή των Χριστουγέννων καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητών και γλυκών γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε το βάρος μας και να μας πιάσει πανικός.

Ας δούμε λοιπόν, μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να προγραμματίσουμε καλύτερα τη διατροφή κατά την διάρκεια των γιορτών! Έτσι, θα αποφύγουμε τη πρόσληψη βάρους χωρίς να στερηθούμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές!

• Σε περίπτωση βραδινής πρόσκλησης σε γεύμα, καταναλώστε το μεσημέρι μόνο μία σαλάτα με κρέας, κοτόπουλο ή τόνο με κρίθινο παξιμάδι, ώστε να έχετε το περιθώριο για μια πιο ελεύθερη κατανάλωση το βράδυ Προσπαθήστε, ώστε το ένα γεύμα της ημέρας να είναι ελαφρύ.


• Πριν από κάποιο γεύμα πιείτε ένα χυμό ή φάτε ένα φρούτο ή μία μικρή σαλάτα. Ποτέ μην πάτε σε κάποιο γεύμα ή τραπέζι πεινασμένος.

• Τελειώστε το γεύμα σας με ένα γλυκό ή δύο μισά για περισσότερη ποικιλία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κανένας δεν πάχυνε τρώγοντας λίγο παραπάνω σε ένα γεύμα. Τα παραπανίσια κιλά των εορτών μαζεύονται κυρίως από τα συνεχή τσιμπολογήματα των προηγούμενων και επόμενων ημερών.

• Καταναλώστε έξυπνα τα γλυκά των γιορτών: φάτε μαζί με το πρωινό σας ένα μελομακάρονο ή κουραμπιέ ή ένα κομμάτι βασιλόπιτα.


• Προσπαθήστε να περιορίσετε τις «παρασπονδίες» σας στα 2 γεύματα της εορταστικής περιόδου, ακολουθώντας ένα πιο περιορισμένο πρόγραμμα διατροφής στο ενδιάμεσο 5ήμερο επιλέγοντας περισσότερα γεύματα με λαχανικά (π.χ. Λαδερά), όσπρια, ψάρι και κοτόπουλο.

• Προσπαθήστε να πιείτε όσο γίνεται λιγότερο αλκοόλ. Το αλκοόλ, πέρα από το γεγονός ότι σας προσφέρει μόνο θερμίδες, μειώνει και την αντίσταση σας και μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση φαγητού.

• Ενημερωθείτε για τις θερμίδες: είναι σημαντικό να γνωρίζετε από πριν τις θερμίδες κάποιων «παραδοσιακών» εδεσμάτων και γλυκών. Η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, χωρίς δέρμα στα 120 γρ. (ένα μέτριο στήθος) αποδίδει 175 θερμίδες και είναι ιδανική επιλογή. Η γέμιση αποδίδει περίπου 230 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (όταν έχει πέρα από ρύζι, συκωτάκια, κουκουνάρι, κάστανο, σταφίδες). Ενας μικρός κουραμπιές (κλασικό μέγεθος περίπου 40-50 γραμμαρίων) αποδίδει περίπου 180-200 θερμίδες, ενώ ένα μέτριο μελομακάρονο, χωρίς σοκολάτα, αποδίδει περίπου 110 θερμίδες. Ενα ποτηράκι κρασί τώρα των 150 ml αποδίδει περίπου 80 θερμίδες, ενώ τέλος ένα κομμάτι βασιλόπιτας, γύρω στα 110 γραμμάρια, δίνει έως και 380 θερμίδες.


ΓΕΩΡΓΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Πηγή: http://www.aegeanpharmacy.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *