ροή ειδήσεων

«Ραβασάκια» του Δήμου σε νοικοκυριά και καταστήματα για την ανακύκλωση


Η επιστολή συνοδευόταν με μπλε μια καμπανούλα κρεμασμένη στην πόρτα


«Ραβασάκια» σε χιλιάδες κατοίκους του νησιού ξεκίνησε να αποστέλλει ο Δήμος Ρόδου αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για… πρόστιμα ή ξεχασμένες οφειλές.


Πρόκειται για ενημερωτική καμπάνια, που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την ανακύκλωση και την αλλαγή νοοτροπίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Καλλιθέας παρέλαβαν το… ραβασάκι από τον Δήμο Ρόδου, παράλληλα με μπλε καμπανούλα κρεμασμένη στην πόρτα τους, που παραπέμπει στους μπλε κώδωνες που έχουν τοποθετηθεί στο νησί για την ανακύκλωση γυαλιού.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διανομή και στην πόλη της Ρόδου, με στόχο μέχρι τις γιορτές να έχει καλυφθεί όλο το νησί.

Την επιστολή, υπογράφουν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και καλούν μέσω αυτής τους Ρόδιους να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε την επιστολή

Αγαπητοί συνδημότες,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνούς και συνεργάτες του Δήμου μας όσον αφορά την υιοθέτηση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με απώτερο στόχο την ορθολογική χρήση των πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Ρόδου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις οι οποίες εστιάζουν στους πυλώνες της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της ανάκτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) κάνουμε σημαντικά βήματα για την προώθηση της ανακύκλωσης. Ηδη τοποθετήσαμε στις γειτονιές του Δήμου 155 μπλε κώδωνες ανακύκλωσης αποκλειστικά, για το γυαλί. Οι νέοι κώδωνες είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να δέχονται όλες τις γυάλινες συσκευασίες του νοικοκυριού (γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια κ.λ.π.) έχουν μεγάλη χωρητικότητα και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αποθήκευση και μεταφορά του γυαλιού, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον τελικό αποδέκτη για να ανακυκλωθεί αποτελεσματικά.

Επίσης, εντός του 2017 θα λειτουργήσει στη Ρόδο σύγχρονο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) δυναμικότητας 12.000 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών ενώ παράλληλα, οι επόμενες φάσεις των δράσεών μας περιλαμβάνουν την τοποθέτηση μπλε κάδων για τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, πλαστικό, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο, τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, πράσινων σημείων ανακύκλωσης κ.ά. με στόχο να έχουμε ένα νησί πράσινο, αντάξιο της ιστορίας του, με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες του και με έντονη περιβαλλοντική ταυτότητα και φροντίδα για τους πολυάριθμους επισκέπτες του.

Η ανακύκλωση είναι ένα μεγάλο στοίχημα γιο το νησί μας και n επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή όλων μας, καθώς καμία πολιτική, καμία στρατηγική κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να έχει επιτυχία αν δεν το αντιμετωπίσουν με αγάπη και φροντίδα οι ίδιοι οι δημότες, οι ίδιοι οι πολίτες. Ως πολίτες, μπορούμε όλοι με υπευθυνότητα κάνουμε σημαντικά βήματα για το καλύτερο μέλλον μας, συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, ξεκινώντας με τον διαχωρισμό στην πηγή, που είναι το σπίτι μας, ο δρόμος μας, η γειτονιά μας.

Καλούμε κάθε πολίτη του Δήμου μας να σταθεί αρωγός και να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινή του συνήθεια και τρόπο ζωής

Αλλάζουμε ΟΛΟΙ τρόπο ζωής. ΦροντίΖΟΥΜΕ τη Ρόδο.
newsbeast
δημοκρατική




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/16 19:09

    Eπιτέλους,ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει αυτή τη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *