επικαιρότητα

Επικίνδυνη συμπεριφορά φαρμακοποιών στη Ρόδο


Για ακόμα μια φορά καταγγέλθηκε απο πολίτες στο Rodosreport , η απουσία φαρμακοποιού σε μέρα εφημερίας απο το κατάστημα του .

Χθες το βράδυ συμπολίτης μας που έχρηζε φαρμακευτικής αγωγής πήγε στο φαρμακείο που διανυκτέρευε στη Ιαλυσό και διαπίστωσε πως ήταν κλειστό , με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί στο φαρμακείο της πόλης για να πάρει τα φάρμακα του . Να σημειώσουμε πως ειναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος φαρμακοποιός κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν τελεί την εφημερία του όπως αυτή καθορίζεται απο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου.

Την ίδια εικόνα δυστυχώς συναντούν και πολλοί ακόμα κάτοικοι στα φαρμακεία που διανυκτερεύουν στα χωριά της Ρόδου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές απο την ασυνειδησία ορισμένων φαρμακοποιών .

Ο πρόσφατα επανεκλεγείς Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκος Φουτούλης φαίνεται πως έχει να κάνει πολύ δουλειά και να συνετίσει τους συναδέλφους του ώστε να μην παραβαίνουν την νομοθεσία εις βάρος της υγείας των πολιτών .Συμφωνα με την νομοθεσία ο φαρμακοποιός οφείλει να εκτελεί την εφημερία- διανυκτέρευση


Οι παραβάτες των περί διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων διατάξεων, πλην των προβλεπόμενων ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων, τιμωρούνται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη, με πρόστιμο και, σε περίπτωση υποτροπής, με πρόσκαιρο κλείσιμο του φαρμακείου από πέντε (5) ημέρες μέχρι έξι (6) μήνες (άρθρο 9 παρ. 4 του Ν. 1963/1991).
Το δε άρθρο 36 παρ. 3 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ Α΄ 228) ορίζει ότι: «5. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από υπαιτιότητα τους δεν τηρούν το ωράριο που ορίζεται από τους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους ή το ωράριο που οι ίδιοι έχουν δηλώσει, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδίδεται κάθε φορά ύστερα από εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 (Α΄ 31), αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου για ένα μήνα και σε περίπτωση υποτροπής αφαιρείται με την ίδια διαδικασία η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου για έξι μήνες.»
3ον.
Η υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου ΔΥΓ3(β) Γ.Π.118308/08.02.2013 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κατόπιν ομοφώνου γνωμοδότησης της Φαρμακευτικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, απεφάνθη ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διευρυμένο ωράριο η πλήρης συμμετοχή του φαρμακοποιού στο κατά νόμον καταρτισθέν πρόγραμμα εφημεριών χωρίς εξαιρέσεις.

Οι εφημερίες στην Ιαλυσό
http://rodosreport.grΠαράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά