ροή ειδήσεων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλεί τις αρμόδιες αρχές να πάρουν μέτρα για την σωτηρία των ελαφιών στη Ρόδο

Επικηρύχτηκε ο δράστης με 5.000 ευρώ!


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τον εντοπισμό 14 ελαφιών που βρέθηκαν νεκρά, πυροβολημένα με καραμπίνα πιθανότατα από αγρότες – βoσκούς, καταγγέλλει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα στη Ρόδο για να προστατέψουν τα Dama – Dama.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο zoosos, επισημαίνονται τα εξής: «Με δυο προηγούμενα δελτία Tύπου η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με τα ελάφια στην Ρόδο. Στο πρώτο δελτίο Tύπου θέταμε την Περιφέρεια και όλες τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους και προτείναμε λύσεις για το εγειρόμενο ζήτημα "της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των ελαφιών στην Νότια Ρόδο" , όπως η Περιφέρεια χαρακτήρισε το γεγονός.

Γράφαμε για την ακρίβεια: "Αν η αδυναμία της πολιτείας να αποζημιώσει τους αγρότες και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, αν η ανικανότητα του ανθρώπινου είδους να συμβιώσει με άλλα ζώα και να προστατεύει κατάλληλα τα όποια περιουσιακά του στοιχεία, αν οι ουκ ολίγες περιπτώσεις λαθροθηρίας ελαφιού που αποκαλύπτονται, αποτελούν ουσιαστικά προσπάθεια νομιμοποίησης της ιδέας αυτής που ετοιμάζεται και που έχει ως αποτέλεσμα την "ελεγχόμενη" δολοφονία του ελαφιού, τότε έχουμε αποτύχει για ακόμα μία φορά ως άνθρωποι, ως κράτος, ως πολιτισμός".

Σήμερα μετά την θανάτωση 14 ελαφιών η Περιφέρεια ακόμη αναρωτιέται τι δεν έπραξε σωστά!!! Στο δεύτερο δελτίο μας "Τυχαίος ο θάνατος των ελαφιών στην Ρόδο;" θέταμε τους παρακάτω προβληματισμούς , όταν βρέθηκαν 7 σκοτωμένα και εγκυμονούντα πλατόνια , από αγέλη αδέσποτων σκύλων , σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα.

"Μπορεί να είναι ένα τυχαίο συμβάν αλλά ίσως και καθόλου τυχαίο αλλά μεθοδευμένο. Επειδή το θέμα της απαγόρευσης του κυνηγιού των ελαφιών πήρε μεγάλες διαστάσεις αναρωτιόμαστε μήπως πρόκειται για έγκλημα κάποιων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αδέσποτα σκυλιά για να αποσείσουν τυχόν ευθύνες από πάνω τους για τον θάνατο των ελαφιών.

Ίσως να φανεί σε κάποιους υπερβολική μια τέτοια διάσταση αλλά στην χώρα μας χιλιάδες ζώα "ξεπαστρεύονται" με διάφορους τρόπους. Καλούμε την Εισαγγελία Ρόδου και την Αστυνομία να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο, τις δε εμπλεκόμενες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την σωτηρία των ελαφιών, που αποτελούν εμβληματική παρουσία στο νησί της Ρόδου". Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Άραγε σε τι ενέργειες προχώρησαν οι ως άνω δύο αρχές; Ή μήπως σε καμία; Η ελληνική κοινωνία σήμερα έχει "ξεφύγει" και ατιμώρητη συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων. Ποιος θα τους σταματήσει αφού όλες οι προβλεπόμενες ποινές είναι με αναστολή και οι δράστες γυρίζουν ανενόχλητοι στα σπίτια τους; Ή μήπως η ανύπαρκτη παιδεία στα σχολεία για τη φύση και τα πλάσματά της;» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.



ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, όπως έγινε γνωστό, με το ποσό των 5.000 ευρώ επικηρύχθηκε ο άγνωστος δράστης που εκτέλεσε τα 14 ελαφάκια στην περιοχή ανάμεσα στα Μαριτσά μέχρι τον Καλαμώνα. Τα χρήματα αυτά πρόκειται να δώσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην Θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *