ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά τα προϊόντα διαίτης ΔΕΝ σας βοηθούν στη δίαιτα!


Παρά το γεγονός ότι πολλά τρόφιμα και ποτά έχουν… ταμπέλα με “χαμηλά λιπαρά»,
ή «χωρίς λιπαρά», ή “χωρίς ζάχαρη”, ή “διαίτης”, η πραγματικότητα είναι πως πολλά από αυτά δεν σας βοηθούν να χάσετε τα περιττά κιλά…



Η μεγάλη πλειοψηφία των λεγόμενων τροφών διαίτης είναι γεμάτα με νάτριο, τρανς λιπαρά, συνθετικά σάκχαρα και, επί της ουσίας, όχι μόνο δεν σας βοηθούν όσο νομίζετε να αδυνατίσετε, αλλά κάνουν και κακό στην υγεία σας.



Στο Infographic που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι ισχύει με το καθένα από αυτά τα τρόφιμα ή ποτά. Συνοπτικά, είναι σώφρον να μην εμπιστεύεστε τα παρακάτω:




Αναψυκτικά διαίτης: Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουν τους υποδοχείς γλυκού στον εγκέφαλο και σας κάνουν να έχετε ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με νερό. Αν πίνετε μισό λίτρο νερό, 3 φορές την ημέρα, πριν από το κύριο γεύμα, θα χάσετε βάρος.

Επεξεργασμένες τροφές με χαμηλά λιπαρά: Όταν οι παρασκευάστριες εταιρείες αφαιρούν τεχνητά τα λιπαρά από τις τροφές, μοιραία αφαιρούν και αρκετή από την γεύση τους. Για να το αντισταθμίσουν αυτό, προσθέτουν ζάχαρη ή πολύ αλάτι. Πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες στις συσκευασίες αυτών των προϊόντων και να βεβαιώνεστε ότι δεν παίρνετε συνολικά πάνω από 25 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα (περίπου 6 κουταλάκι του γλυκού). Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, 1 αναψυκτικό διαίτης περιέχει το αντίστοιχο από 9 κουταλάκια ζάχαρης, εξαιτίας του συμπυκνωμένου σιροπιού υψηλής φρουκτόζης.

Μαργαρίνη (ως αντικατάστατο του βουτύρου): Πολλές μαργαρίνες περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία είναι πολύ επεξεργασμένη μορφή ακόρεστων λιπαρών, τα οποία με την σειρά τους έχουν συνδεθεί επιστημονικά με την καρδιακή νόσο, το Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες. Αναζητήστε κάποιο είδος βουτύρου που δεν περιέχει τρανς λιπαρά, ή, τουλάχιστον, έχει την μικρότερη ποσότητα από αυτά.

Μπάρες δημητριακών με χαμηλά λιπαρά: Μπορεί να σας μοιάζει απίστευτο, αλλά πολλές από αυτές περιέχουν ίδια περίπου ποσότητας ζάχαρης με μια μπάρα σοκολάτας. Επίσης περιέχουν πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες στην συσκευασία και να δείτε πόση ζάχαρη περιέχει η κάθε μπάρα. Στην λίστα αυτή η ζάχαρη μπορεί να αναγράφεται ως “rice syrup”, “maltodextrin”, “glucose-fructose syrup”, “raw cane sugar”, “fructose”, “honey”, ή σε συνδυασμό των παραπάνω.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *