ροή ειδήσεων

ΘΡΙΛΕΡ με πλοίο που έκανε το ταξίδι Καστελόριζο-Ρόδο! Στο πόδι αστυνομία και λιμενικό


Ένα θρίλερ με πρόσφυγες είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο….

Πρόσφυγες αρνούνται να κατέβουν στο νησί των Ιπποτών και ζητούν να ταξιδέψουν στον Πειραιά


Πιο συγκεκριμένα, 17 Σύριοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν φτάσει μέσω Τουρκίας τις προηγούμενες μέρες στο Καστελόριζο, επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά μέσω Ρόδου, διότι όπως είπαν ήθελαν να ταξιδέχουν στο νησί των Ιπποτών για να υποβάλουν αίτηση πολιτικού ασύλου.

Όμως όταν έφτασαν στη Ρόδο, αρνήθηκαν να κατέβουν λέγοντας ότι θέλουν να πάνε στον Πειραιά. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να συμβεί, διότι σύμφωνα με την ευρωτουρκική συμφωνία, όσοι πρόσφυγες μπήκαν στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου 2016 δεν τους επιτρέπεται να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι αρμόδιες αρχές έχουν κινητοποιηθεί, με καθεμιά να ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη. Το λιμενικό λέει ότι είναι θέμα της αστυνομίας, και οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι το ζήτημα πρέπει να το χειριστούν λιμενικοί, καθώς οι πρόσφυγες βρίσκονται στη θάλασσα και όχι στην ξηρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλοίο περιμένει αγκυροβολημένο στη Ρόδο, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους επιβάτες ήθελαν να ταξιδέψουν από την Ρόδο προς τον Πειραιά ή άλλα νησιά, δύο μόλις 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *