ροή ειδήσεων

Υπεράνω ο Πούτιν: Καμία απέλαση σε απάντηση των απελάσεων των ΗΠΑ


Υπεράνω αλλά επιφυλάσσεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως απάντηση στις ΗΠΑ οι οποίες προχώρησαν στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από το αμερικανικό έδαφος ως κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις. Ωστόσο επιφυλάσσεται του δικαιώματος της χώρας του να απαντήσει στις κυρώσεις. «Δεν θα απελάσουμε κανέναν», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Ρωσία επιφυλάσσεται πάντως «του δικαιώματός της να προχωρήσει σε αντίποινα» και «θα αποκαταστήσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις ανάλογα με το ποια θα είναι η πολιτική του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», διευκρίνισε ο Πούτ

Ο Πούτιν αποκήρυξε τα «νέα μη φιλικά μέτρα» που έλαβε η κβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντάς τα «προκλητικά» και υποστηρίζοντας πως «έχουν στόχο να υπονομεύσουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις».

«Ωστόσο, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο της ανεύθυνης διπλωματίας… Δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα στους Αμερικανούς διπλωμάτες», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε νωρίτερα ότι είχε προτείνει στον Πούτιν η Ρωσία να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και να απαγορεύσει σε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν δύο εγκαταστάσεις στη Μόσχα, ως αντίποινα στις απελάσεις και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία είχε εμπλοκή στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι αβάσιμοι.

«Είναι κρίμα που η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ολοκληρώνει το έργο της με αυτό τον τρόπο, αλλά παρόλα αυτά του εύχομαι Καλή Χρονιά, όπως και στα μέλη της οικογένειάς του», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Πούτιν κάλεσε «όλα τα παιδιά των Αμερικανών διπλωματών», που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία, στην παραδοσιακή γιορτή που διοργανώνει το Κρεμλίνο στις 7 Ιανουαρίου για το Νέο Έτος και τα Χριστούγεννα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα ολοκληρώνει τη θητεία της με «έναν αντιρωσικό επιθανάτιο σπασμό».

«Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση Ομπάμα, που ξεκίνησε με την αποκατάσταση των σχέσεών μας, ολοκληρώνει τη θητεία της με έναν αντιρωσικό επιθανάτιο σπασμό. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε ο Μεντβέντεφ, που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας το 2009, όταν ο Ομπάμα προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *