ροή ειδήσεων

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δοθούν όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν


«Εντός του πρώτου διμήνου του 2017, θα έχουν εκδοθεί συνταξιοδοτικές αποφάσεις
για όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν και έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2015, καθώς και για την πλειονότητα των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2016», δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς το έργο της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της μετάβασης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι οι εκκρεμότητες στις απονομές συντάξεων είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα έτη, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 57.000. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «το πρώτο δίμηνο του 2017, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, δεν θα εκκρεμεί καμία αίτηση που έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επίσης, η πλειοψηφία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί εντός του 2016, στο πλαίσιο του νόμου που ίσχυε έως τις 12/05/2016, θα έχει ικανοποιηθεί με οριστικές αποφάσεις ή προσωρινές συντάξεις».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε, ότι το ενδεκάμηνο του 2016, συγκριτικά με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2015, τα έσοδα βελτιώθηκαν κατά 455,23 εκατ. ευρώ (ποσοστό 4,77%). Όπως είπε, για τέταρτο συνεχή μήνα, το ΙΚΑ δεν δανείστηκε για την καταβολή των συντάξεων, ενώ ο οικονομικός απολογισμός του 2016 κλείνει με έλλειμμα, ύψους 1 δισ. ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του 2016 προέβλεπε έλλειμμα 2,037 δισ. ευρώ. «Τα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα είναι τα καλύτερα της τελευταίας επταετίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *