ροή ειδήσεων

Ανδριάνα Χατζηλαζάρου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της H Hotels Collection


Τα H Hotels Collection είναι μια προσεγμένη αλυσίδα από ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη Ρόδο,
τα οποία ανήκουν στην οικογένεια Χατζηλαζάρου. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Princess Andriana resort & spa, Boutique 5, Lindos Princess Beach Hotel, Rodos Princess Beach Hotel και Princess Sun Hotel.

Η Ρόδος είναι ένας ήδη ανεπτυγμένος τουριστικός προορισμός. Θεωρείτε ότι μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική της σεζόν 12 μήνες τον χρόνο;

Φυσικά θα μπορούσε. Η τουριστική υποδομή υπάρχει, ο καιρός βοηθάει και το νησί παραμένει ελκυστικό ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο τον χρόνο είναι πολύ αξιόλογα και οι επιλογές για φαγητό και ποτό είναι αναρίθμητες και ποιοτικές. Κάτι τέτοιο, βέβαια, προϋποθέτει ότι δεν θα σταματούν οι πτήσεις charter τον Νοέμβριο. Επίσης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν απαραίτητα έργα υποδομής, όπως οι βασικοί οδικοί άξονες και το αεροδρόμιο. Τέλος, θα πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για την προβολή του νησιού και να βρούμε τρόπους να πείσουμε τους tour operators να μας προωθούν και ως χειμερινό προορισμό.

Εκτός από το δίδυμο «ήλιος και θάλασσα», ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ρόδου στα οποία θα πρέπει να στηρίξει την προβολή της;

Ο «ήλιος και η θάλασσα» είναι σαφώς σημαντικά στοιχεία του πλούτου της και πρέπει να συνεχίσουμε να τα προβάλλουμε αποτελεσματικά. Ομως, υπάρχουν κι άλλοι άξονες πάνω στους οποίους μπορεί η Ρόδος να στηρίξει την προβολή της. Για παράδειγμα, ο θρησκευτικός, ο ιατρικός και ο συνεδριακός τουρισμός. Η Ρόδος διαθέτει εκκλησίες-στολίδια με πλούσια ιστορία, εξαιρετικούς ιατρούς και ιατρικές υπηρεσίες υψηλής στάθμης και αξιόλογα συνεδριακά κέντρα εντός ξενοδοχειακών μονάδων.



Πώς θεωρείτε ότι μπορεί το νησί να προσελκύσει υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου τουρισμό;

Η Ρόδος έχει ήδη προσελκύσει τουρισμό υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, απλώς το μερίδιο αγοράς αυτής της κατηγορίας είναι ακόμα μικρό, διότι λίγα ξενοδοχεία διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Ο «εκπαιδευμένος» ταξιδιώτης έχει υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις. Θέλει να φτάσει ακούραστα και αβίαστα στον προορισμό του και το αεροδρόμιο της Ρόδου οφείλει να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα καλύτερα θα ήταν να δημιουργηθεί ένα επιπλέον αεροδρόμιο στη νότια Ρόδο. Τέλος, αυτού του επιπέδου οι τουρίστες επιθυμούν άψογο σέρβις, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε πολύ τα τελευταία χρόνια και θεωρώ πως σε έναν βαθμό το έχουμε καταφέρει. Ακόμη, οι πελάτες αυτοί επιλέγουν ξενοδοχεία με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που υπόσχονται ιδιωτικότητα, και η Ρόδος δεν διαθέτει ακόμα αρκετές μονάδες αυτού του είδους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του all inclusive;

Τα all inclusive είναι μια παγκόσμια τάση της τουριστικής αγοράς. Αν και θεωρώ ότι είναι λίγο παρεξηγημένα, σε κάθε περίπτωση έχουν και πλεονεκτήματα. Επίσης, δεν είναι όλα τα all inclusive ξενοδοχεία ίδια, υπάρχουν διαβαθμίσεις ποιότητας. Αυτό το μοντέλο αποτελεί συνήθως ιδανική επιλογή για οικογένειες που ταξιδεύουν με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, καθώς υπάρχουν όλες οι υποδομές για να απασχοληθεί ένα παιδί μέσα στο ξενοδοχείο, όπως για παράδειγμα παιδικά mini clubs. Παρότι εστιάτορες και καταστηματάρχες παραπονιούνται ότι οι πελάτες του all inclusive δεν ξοδεύουν στην υπόλοιπη αγορά, η αλήθεια είναι ότι τα πραγματικά ποιοτικά μαγαζιά παραμένουν γεμάτα και αναπτύσσονται παράλληλα.

kathimerini




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *