ροή ειδήσεων

Έρευνα: Οι άντρες έχουν ένα πολύ καλό λόγο για να πίνουν 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα


Οι άνδρες που πίνουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, ή καταναλώνουν μια ισοδύναμη ποσότητα της καφεΐνης, έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση καφεΐνης με την στυτική δυσλειτουργία μέσω έρευνας επάνω σε 3.724 άνδρες ηλικίας άνω των 20 ετών.

Η έρευνα περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης και για το αν έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) ή όχι και δεν περιορίστηκε στην καφεΐνη μόνο στον καφέ, αλλά και στο τσάι, τα αναψυκτικά και τα άλλα καφεϊνούχα ποτά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που καταναλώνουν 85-170 mg καφεΐνης την ημέρα είναι 42% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ΣΔ και εκείνοι που καταναλώνουν 171-303 mg καφεΐνης την ημέρα είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 0-7 mg ανά ημέρα.

Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη προκαλεί τις ελικοειδείς αρτηρίες του πέους να χαλαρώσουν, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος στο πέος, φαινόμενο που αποτέλεσε την έμπνευση των επιστημόνων για την εν λόγω έρευνα.

Πηγή: www.iatropedia.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *